У Стамбулі затримали російського журналіста. Йому можуть пред'явити звинувачення (ВІДЕО)

У Стамбулі затримали російського журналіста. Йому можуть пред'явити звинувачення (ВІДЕО)

15 Червня 2013
8330
15 Червня 2013
10:33

У Стамбулі затримали російського журналіста. Йому можуть пред'явити звинувачення (ВІДЕО)

8330
У Стамбулі затримали російського журналіста. Йому можуть пред'явити звинувачення (ВІДЕО)
У Стамбулі затримали російського журналіста. Йому можуть пред'явити звинувачення (ВІДЕО)

Пізно увечері 14 червня був затриманий і побитий російський журналіст Аркадій Бабченко в районі площі Таксим у Стамбулі в Туреччині, де вже більше двох тижнів проходять антиурядові демонстрації. Про це повідомляє РІА «Новости».

 

За словами журналіста, його підозрюють у нападі на представників влади. Пана Бабченка відвезли в місцевий госпіталь, де він перебував під охороною спецслужб, які нібито відібрали у нього документи. Потім журналіста перевезли в поліцейський відділок, де він провів ніч.

 

Зранку 15 червня Аркадія Бабченка доставлять до прокурора для пред'явлення звинувачення і винесення рішення, заявив консул генерального консульства Росії в Стамбулі Микола Кузовенко.


«Ніяких змін у долі Аркадія Бабченко поки немає. Він провів ніч у відділку і приблизно через півгодини повинен бути доставлений до прокурора для пред'явлення звинувачення і винесення рішення щодо його подальшої долі», - сказав пан Кузовенко.


За його словами, перша інформація про затримання росіянина надійшла до генконсульства напередодні о 20.00 за стамбульським часом. Співробітники генконсульства оперативно відреагували і відразу ж виїхали в поліцейський відділок, що обслуговує район Таксим. «Там було точно встановлено, що затриманий російський громадянин дійсно є Аркадієм Бабченко - поліцейські показали нам його документи. В усному порядку було пред'явлено звинувачення в проведенні відеозйомок без відповідного дозволу», - зазначив співрозмовник агентства.


Турецькі правоохоронці не змогли знайти глибокої ночі кваліфікованого перекладача, крім цього, багато часу зайняли процедури щодо перевірок попередніх приїздів пана Бабченка до Туреччини. У результаті було вирішено залишити росіянина у відділку до ранку.

 

 

 

 

По всій Туреччині 18 днів проходять антиурядові демонстрації, що почалися в Стамбулі з мітингу на захист парку Гезі. Виступи супроводжуються заворушеннями. У минулий вівторок зіткнення поліції з мітингувальниками сталися на площі Таксим у Стамбулі. За останніми даними, жертвами безладів в Туреччині стали п'ять осіб, кількість постраждалих сягає 5 тисяч.

 

Аркадій Бабченко - спецкор «Новой газеты», відомий військовий журналіст, автор військової прози.

 

«Детектор медіа»

 

Фото - «Вікіпедія»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8330
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду