detector.media
15.06.2013 10:33
У Стамбулі затримали російського журналіста. Йому можуть пред'явити звинувачення (ВІДЕО)
У Стамбулі затримали російського журналіста. Йому можуть пред'явити звинувачення (ВІДЕО)

Пізно увечері 14 червня був затриманий і побитий російський журналіст Аркадій Бабченко в районі площі Таксим у Стамбулі в Туреччині, де вже більше двох тижнів проходять антиурядові демонстрації. Про це повідомляє РІА «Новости».

 

За словами журналіста, його підозрюють у нападі на представників влади. Пана Бабченка відвезли в місцевий госпіталь, де він перебував під охороною спецслужб, які нібито відібрали у нього документи. Потім журналіста перевезли в поліцейський відділок, де він провів ніч.

 

Зранку 15 червня Аркадія Бабченка доставлять до прокурора для пред'явлення звинувачення і винесення рішення, заявив консул генерального консульства Росії в Стамбулі Микола Кузовенко.


«Ніяких змін у долі Аркадія Бабченко поки немає. Він провів ніч у відділку і приблизно через півгодини повинен бути доставлений до прокурора для пред'явлення звинувачення і винесення рішення щодо його подальшої долі», - сказав пан Кузовенко.


За його словами, перша інформація про затримання росіянина надійшла до генконсульства напередодні о 20.00 за стамбульським часом. Співробітники генконсульства оперативно відреагували і відразу ж виїхали в поліцейський відділок, що обслуговує район Таксим. «Там було точно встановлено, що затриманий російський громадянин дійсно є Аркадієм Бабченко - поліцейські показали нам його документи. В усному порядку було пред'явлено звинувачення в проведенні відеозйомок без відповідного дозволу», - зазначив співрозмовник агентства.


Турецькі правоохоронці не змогли знайти глибокої ночі кваліфікованого перекладача, крім цього, багато часу зайняли процедури щодо перевірок попередніх приїздів пана Бабченка до Туреччини. У результаті було вирішено залишити росіянина у відділку до ранку.

 

 

 

 

По всій Туреччині 18 днів проходять антиурядові демонстрації, що почалися в Стамбулі з мітингу на захист парку Гезі. Виступи супроводжуються заворушеннями. У минулий вівторок зіткнення поліції з мітингувальниками сталися на площі Таксим у Стамбулі. За останніми даними, жертвами безладів в Туреччині стали п'ять осіб, кількість постраждалих сягає 5 тисяч.

 

Аркадій Бабченко - спецкор «Новой газеты», відомий військовий журналіст, автор військової прози.

 

«Детектор медіа»

 

Фото - «Вікіпедія»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY