Кінофестиваль «Бригантина-2013» оголосив імена переможців

Кінофестиваль «Бригантина-2013» оголосив імена переможців

9 Червня 2013
17378
9 Червня 2013
15:19

Кінофестиваль «Бригантина-2013» оголосив імена переможців

17378
Кінофестиваль «Бригантина-2013» оголосив імена переможців
Кінофестиваль «Бригантина-2013» оголосив імена переможців

XVI Міжнародний кінофестиваль «Бригантина-2013» визначився з лауреатами, повідомляє сайт форуму

 

Низку перемог здобули українські кіномитці. 

 

У номінації «Найкраща жіноча роль другого плану» спеціальний приз здобула актриса Валентина Пугачова за роль Маріанни у фільмі «Історія графомана»

 

Приз у номінації «За найкращий серіал» - у режисера Сергія Акшеназі («Любов за любов» виробництва групи компаній Star Media, продюсери Влад Ряшин та Олександр Старіков). Ще один фільм виробництва Star Mediaздобула стрічка «Ванька», що приймала участь у конкурсній програмі дитячих фільмів «Золотая Бригантинка». 

 

У номінації «За найкращу режисуру» приз здобув Олег Туранський (фільм «Лекції для домогосподарок», продюсери Лариса Журавська та Влад Ряшин).
 

 У номінації «За найкраще виконання жіночої ролі» відзначена актриса Йоанна Моро (серіал «Анна Герман», продюсери Галина Балан-Тімкіна й Влад Ряшин)



У номінації «Найкращий сценарій» приз дістався Євгену Шишкіну (фільм «А життя триває» )

 

Спеціальний диплом журі «За глибину вирішення образу в фільмі» та «За глибину втілення образу педагога на екрані» здобули Анатолій Котеньов та Оксана Сташенко за ролі в стрічці «Нахаба» (продюсер Тетяна Гнєдаш, режисер Юрій Музика). Тетяну Гнєдаш було відзначено «За яскравий та оригінальний сценарій» та «За найкращу роботу продюсера».

 

Головний приз Фестивалю православного кіно, який пройшов у рамках «Бригантини-2013», отримав  Мурат Мамедов («Людина є таємниця»).

 

У конкурсі короткометражних фільмів перемогу здобув режисер Тарас Дронь («Доторкнися і побачиш»), сценарист Сергій Баженов («Помножувач») та накйращий виконавець чоловічої ролі Дмитро Заволокін («Помножувач»).

 

Найкращим фільмом «Бригантини-2013» стала драма «Сибір. Монамур» російського кінорежисера В'ячеслава Росса. Раніше стрічка здобула понад 70 відзнак міжнародних кінофестивалів.

 

Приз за найкращу режисерську роботу здобув турецький режисер Ісмаїл Гюнешза за фільм «Куди падає вогонь».

 

Приз за «Найкращу жіноча роль» дістався польській актрисі Магдалені Поплавській за фільм «Між двох вогнів» спільного виробництва Польщі і Швеції. Окрім цього, стрічка удостоєна спецпризу журі «За актуальність теми».

 

Нагорода за «Найращу чоловічу роль» у Петра Зайченка («Сибір. Монамур).

 

З повним переліком переможців фестивалю можна ознайомитися тут

 

Фестиваль «Бригаетина» проходить у Запорізькій області. Цього року у програмах форуму було представлено понад сто повнометражних і короткометражних стрічок з 12 країн світу.

 

«Детектор медіа»

Фото - http://bmkf.com.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17378
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду