2 червня – Конгрес рисувальників для журналістів

31 Травня 2013
16836
31 Травня 2013
11:47

2 червня – Конгрес рисувальників для журналістів

16836
2 червня – Конгрес рисувальників для журналістів

У неділю, 2 червня, Конгрес рисувальників запрошує журналістів до візуальної дискусії, щоб фарбою, вугіллям, колажем висловитися щодо ситуації зі свободою слова.

 

Захід триватиме з 14:00 до 17:00 у Національному художньому музеї України на вул. Михайла Грушевського, 6 у Києві.

 

Конгрес рисувальників започатковано на 7-му Берлінському бієнале польським скульптором і художником Павелом Альтхамером. Конгрес рисувальників відбувається в Національному художньому музеї України, один із залів якого з 18 травня по 8 червня перетворився на майданчик для безперервного візуального спілкування. Стіни та підлога Музею вкриті білою поверхнею, яку відвідувачі, разом із українськими та зарубіжними художниками, а тепер ще й журналістами заповнюють своїми малюнками.

 

Журналістам віддана неділя, 2 червня, 14:00-17:00.

 

«Конгрес не лише для професіоналів. Кожен має можливість залишити свій слід у стінах найповажнішої мистецької інституції України. Вам не подобається те, що намалювали інші? Візьміть пензлик та замалюйте це або намалюйте свій коментар поряд. Змагайтеся з іншими у битві образів. Намалюйте свої емоції, переконання та вимоги. Така візуальна розмова покликана подолати бар'єри, що зазвичай виникають у словесній дискусії. Жодне висловлювання не має привілейованої позиції -- адже кожен зможе негайно відреагувати на нього, доповнивши його до невпізнання чи й зовсім замалювавши», - йдеться в анонсі Конгресу рисувальників.

 

Організатори: Національний художній музей України, Польський інститут у Києві, Центр візуальної культури, Рух «Стоп Цензурі», Незалежна медіа-профспілка України, Інститут масової інформації та українські журналісти.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16836
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду