detector.media
31.05.2013 11:47
2 червня – Конгрес рисувальників для журналістів

У неділю, 2 червня, Конгрес рисувальників запрошує журналістів до візуальної дискусії, щоб фарбою, вугіллям, колажем висловитися щодо ситуації зі свободою слова.

 

Захід триватиме з 14:00 до 17:00 у Національному художньому музеї України на вул. Михайла Грушевського, 6 у Києві.

 

Конгрес рисувальників започатковано на 7-му Берлінському бієнале польським скульптором і художником Павелом Альтхамером. Конгрес рисувальників відбувається в Національному художньому музеї України, один із залів якого з 18 травня по 8 червня перетворився на майданчик для безперервного візуального спілкування. Стіни та підлога Музею вкриті білою поверхнею, яку відвідувачі, разом із українськими та зарубіжними художниками, а тепер ще й журналістами заповнюють своїми малюнками.

 

Журналістам віддана неділя, 2 червня, 14:00-17:00.

 

«Конгрес не лише для професіоналів. Кожен має можливість залишити свій слід у стінах найповажнішої мистецької інституції України. Вам не подобається те, що намалювали інші? Візьміть пензлик та замалюйте це або намалюйте свій коментар поряд. Змагайтеся з іншими у битві образів. Намалюйте свої емоції, переконання та вимоги. Така візуальна розмова покликана подолати бар'єри, що зазвичай виникають у словесній дискусії. Жодне висловлювання не має привілейованої позиції -- адже кожен зможе негайно відреагувати на нього, доповнивши його до невпізнання чи й зовсім замалювавши», - йдеться в анонсі Конгресу рисувальників.

 

Організатори: Національний художній музей України, Польський інститут у Києві, Центр візуальної культури, Рух «Стоп Цензурі», Незалежна медіа-профспілка України, Інститут масової інформації та українські журналісти.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY