17 травня − прем’єра документального фільму Ігоря Чайки «Губін»

17 травня − прем’єра документального фільму Ігоря Чайки «Губін»

16 Травня 2013
30580
16 Травня 2013
15:58

17 травня − прем’єра документального фільму Ігоря Чайки «Губін»

30580
17 травня − прем’єра документального фільму Ігоря Чайки «Губін»
17 травня − прем’єра документального фільму Ігоря Чайки «Губін»
17 травня у київському Будинку кіно відбудеться прем’єра документального фільму Ігоря Чайки «Губін», повідомляє виробник стрічки студія Time Production.
 
«На відміну від наших попередніх проектів, присвячених проблемам зі свободою слова та негараздам у вітчизняному медійному просторі, журналістськім розслідуванням, фільм "Губін" -  це якісно інша робота, що дала нам можливість познайомитись з надзвичайно цікавою, на наш погляд, особистістю і познайомити з ним глядачів», - розповідає режисер і продюсер фільму Ігор Чайка.
 
 
«Якщо спробувати дуже коротко охарактеризувати  нашого героя, то, говорячи словами видатного українського філософа Григорія Сковороди: "По-світовому, він - найнікчемніший жебрак, а от по-Божому - найбільший багатій...", - додає режисер. - У свої 60 років Володимир Губін, не зважаючи на численні негаразди буття, не втратив щирості світосприйняття,  відвертої відкритості світові та вміння знаходити гармонію у всьому, що його оточує. А щодо презентації, власне, музичного проекту і кліпу «Шабаш» під час прем’єри, то скажу поки що лише про те, що герой фільму має до цих проектів саме безпосередне відношення, а в самому фільмі звучить кілька композицій і музика одного з учасників проекту. А більш докладніше про все це (і не тільки), звичайно ж, вже під час самої прем’єри».
 
В рамках прем’єрного показу  відбудуться також презентації музичного проекту «Шабаш» та одноіменного відеокліпу.
 
Після перегляду на глядачів чекатиме зустріч  з героєм фільму, режисером і продюсером, творчою командою проекту. 

Початок прем’єрного показу стрічки “Губін» о 18-00. Захід пройде у Синій залі київського Будинку кіно.
 
Вхід вільний.
 
Фільм створено за сприяння програми і³ Фонду Ріната Ахметова «Розвиток України».
 
 
 
Синопсис:
«Він солодко спить і втішається Божими видивами вві сні й наяву. А на ранок прокидається бадьорий і сповнений надій... 
 
День йому - то цілий вік, що схожий на тисячоліття, і він не проміня його навіть на тисячу нечестивих літ. По-світовому, він - найнікчемніший жебрак, а от по-Божому - найбільший багатій... Цей мандрівник ходить ногами по землі, та серце його... перебуває на небесах і насолоджується».
 
Григорій Сковорода, "Боротьба архистратига Михайла із Сатаною
 
 
 
60-річний мешканець мальовничого українського села Сокілець, що на Вінничині, Володимир Губін мало схожий на звичайного сільського жителя. 
В його чудернацькому недобудованому будинку на березі Південного Бугу поруч з хазяїном живуть бджоли, оси, джемлі; висять дивні кошики, наповнені річковими камінцями, дбайливо обробленими часом і рікою, а деінде на різних рівнях в кімнаті прямо в повітрі тихо погойдуються самотні більші камінці. 
 
  
А ще в його будинку, як і в його житті, живе Млин: один - намальований на стіні, інший – неподалік, не березі ріки. Чудовий архітектурний витвір, зведений графом Потоцьким наприкінці 19 століття, де все життя пропрацював батько Володимира – Микола Мельник (!) і де провів свої найкращі дитячі роки сам Губін.
Понад 10 років Губін намагається відстояти право Млина на існування. Бо відчуває себе носієм Духу Млина, який після пожежі переселився в нього.
 
Хтось із односельців вважає його диваком, що будує по берегах Бугу з виловленої в ньому деревини та очерету затишні хатинки й розвішує свої чудернацькі «вітрила» на деревах, потрапивши до котрогось із них будь-хто має шанс за мить відчути стан ширяння над землею!
Хтось його відверто не любить. Бо не такий, як усі. Інакший…
 
Інколи він називає себе Алхіміком.
До нього люблять приїжджати в гості музиканти, йоги, художники та інший творчий люд. Мабуть, відчувають силу його алхімії – адже саме вона надихнула молодих музикантів на створення вже достатньо відомого не тільки в Україні етно-фестивалю «Млиноманія», ідейним натхненником та хрещеним батьком якого організатори вважають саме Губіна. До речі, й розпочинався фестиваль саме на привітній галявині біля леґендарного Млина (поки рейдери не відтиснили його на інший берег Бугу).
А ще його алхімія надихає довколишніх на створення відеокліпів, музичних альбомів, фільмів…
 
«Детектор медіа»
Фото надані студією Time Production 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
30580
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду