ГПУ: Відкрито два кримінальних провадження за фактом подій під САП

ГПУ: Відкрито два кримінальних провадження за фактом подій під САП

18 Липня 2018
1565
18 Липня 2018
13:50

ГПУ: Відкрито два кримінальних провадження за фактом подій під САП

1565
За фактами подій, що сталися біля приміщень Національного антикорупційного бюро України та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури 17 липня у Києві, зокрема йдеться про напад на голову Центру протидії корупції Віталія Шабуніна, зареєстровано два кримінальних провадження за попередньою кваліфікацією ч.2 ст.296 Кримінального кодексу України (Хуліганство)
ГПУ: Відкрито два кримінальних провадження за фактом подій під САП
ГПУ: Відкрито два кримінальних провадження за фактом подій під САП

Про це повідомила на своїй сторінці у Facebook прес-секретар генерального прокурора України Лариса Сарган.

«Так, за фактом хуліганських дій, вчинених групою осіб, які увірвалися в приміщення НАБУ на вул.Сурикова, 3, пошкодивши при цьому вхідні двері та зовнішні ролети, зареєстровано кримінальне провадження за попередньою правовою кваліфікацію ч. 2 ст. 296 КК України. Досудове розслідування у даному кримінальному провадженні доручено Солом’янському УП НП в м. Києві.

У зв’язку із сутичками, що відбулися під стінами будівлі САП на вул. Ісаакяна, 17, у тому числі з використанням зеленки відносно окремих учасників акції, до ЄРДР також внесено відомості за ч. 2 ст. 296 КК України. Досудове розслідування за цим фактом здійснюватиметься Шевченківським УП НП в м. Києві», – написала вона.

Нагадаємо, 17 липня громадські організації Центр протидії корупції, Автомайдан та ініціатива Небайдужі організували та провели акцію із закликом звільнити керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького через закриття кримінального провадження, яке стосувалось сина міністра внутрішніх справ Арсена Авакова — Олександра та екс-заступника міністра Сергія Чеботаря.

Під стінами САП проходили ще два протести. Один із них, за повідомленням ЦПК, був організований за участю політика Іллі Ківи – колишнього радника на громадських засадах голови МВС Арсена Аваков.

Ще одну акцію, як зазначає РПР, організував Всеволод Філімоненко, який називає себе журналістом та наразі судиться з Віталієм Шабуніним.

Під час акції Віталій Шабунін зазнав нападу, його облили зеленкою. Лікарі  діагностували у нього хімічний опік очей. РПР підкреслює, що присутні на місці подій поліцейські не вжили достатніх заходів для того, щоб забезпечити безпеку учасників акції, через що Віталій Шабунін і зазнав нападу.

Коаліція громадських організацій Реанімаційний Пакет Реформ закликає органи правопорядку забезпечити швидке, повне та неупереджене розслідування факту нападу на Шабуніна.

Фото: "Главком"
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1565
Читайте також
26.07.2018 11:30
Ярослав Зубченко
для «Детектора медіа»
1 746
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду