Парламент Франції ухвалив закон проти фейкових новин

Парламент Франції ухвалив закон проти фейкових новин

9 Липня 2018
1819

Парламент Франції ухвалив закон проти фейкових новин

1819
У Франції парламент ухвалив законопроект, який передбачає судову процедуру для блокування фейкових новин та нові вимоги до медіаплатформ
Парламент Франції ухвалив закон проти фейкових новин
Парламент Франції ухвалив закон проти фейкових новин

Про це повідомляє видання Politiko.

Зазначено, що проект закону дозволить кандидатам на виборах подавати позов до суду на видалення суперечливих новин у періоди виборів, а також змусити такі платформи, як Facebook і Twitter, розкривати джерело фінансування рекламного контенту.

«Я в захваті від прийняття парламентом збалансованого та ефективного тексту, який піднімає це питання до значних масштабів, текст, який буде цінним інструментом для кращого захисту нашої демократії», – заявила міністр культури Франсуаз Ніссен.

За повідомленням видання, члени центристської партії Еммануїла Макрона La République en Marche,  які мають абсолютну більшість у парламенті, підтримали законопроект разом з більшістю депутатів від центристських поміркованих демократів.

Politiko пише, що дебати щодо законопроекту тривали вісім годин. Депутат Ле Гріп засудив законопроект і назвав його «у кращому випадку непридатним і, отже, марним, у гіршому випадку – небезпечним». Жан-Люк Меленхон виступив проти «закону, зробленого для того, щоб заборонити Russia Today i Sputnik».

Видання зазначає, що Конституційний рада Франції може оскаржити законопроект «у зв'язку з можливими порушеннями свободи слова».

Нагадаємо, у січні 2018 року Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що влада буде розвивати «юридичний механізм для захисту демократичного життя від фейкових новин».

У лютому міністр культури Франції Франсуаза Ніссен (Françoise Nyssen) розповіла, що закон передбачатиме судову процедуру для блокування фейкових новин та нові вимоги до медіа-платформ.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1819
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду