Наймасштабніша в історії кібератака NotPetya була вчинена Росією проти України – США

Наймасштабніша в історії кібератака NotPetya була вчинена Росією проти України – США

16 Лютого 2018
2386
16 Лютого 2018
09:08

Наймасштабніша в історії кібератака NotPetya була вчинена Росією проти України – США

2386
15 лютого Білий дім зробив заяву, у якій звинувачує російських військових у проведенні наймасштабнішої в історії кібератаки з використанням вірусу NotPetya в червні 2017 році
Наймасштабніша в історії кібератака NotPetya була вчинена Росією проти України – США
Наймасштабніша в історії кібератака NotPetya була вчинена Росією проти України – США

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

«Атака, що отримала назву NotPetya, швидко поширилася по всьому світу, завдаючи збитків у мільярди доларів у Європі, Азії та Америці. Це було частиною постійних зусиль Кремля, спрямованих на дестабілізацію України, і дедалі активніше демонструє участь Росії в поточному конфлікті. Це було також безрозсудною та невибірковою кібератакою, яка матиме міжнародні наслідки», – йдеться в заяві.

Як зазначає «Радіо Свобода», Росія наразі цю заяву не коментувала, проте подібні звинувачення Великої Британії речник президента Росії Дмитро Пєсков назвав «бездоказовими і безпідставними».

Нагадаємо, міністерство закордонних справ Великої Британії раніше заявило, що кібератаку з використанням вірусу-здирника NotPetya в червні 2017 організував російський уряд, зокрема військові. Цю заяву підтримали Данія.

~insertother

Нагадаємо, 27 червня 2017 року в Україні сталася масштабна кібератака вірусом Petya.A. За фактом кібератаки на українські державні установи та компанії відкрито справу за статтею «втручання в роботу комп'ютерів і комп'ютерних мереж». Зокрема, у Національній поліції України відкрито 909 проваджень за фактами кібератак, відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Як повідомляв «Детектор медіа», Департамент кіберполіції Національної поліції України на 10 липня 2017 року отримав близько 3 тисяч повідомлень від фізичних і юридичних осіб про блокування роботи комп'ютерної техніки вірусом-шифрувальником Petya.A.

Україна найбільшою мірою постраждала від шкідливої ​​програми-вірусу Petya.A, на її частку припало 75,24% випадків заражень вірусом у світі.

Як писав «Детектор медіа», починаючи з 27 червня до Національної поліції України з повідомленнями про блокування роботи комп'ютерної техніки вірусом-шифрувальником звернулися 1508 юридичних та фізичних осіб. 

Водночас Державний секретар США Рекс Тіллерсон під час перебування з офіційним візитом у Києві 9 липня 2017 року заявив, що США не готові прийняти рішення про відповідальність Росії за кібератаки на Україну.

Центральне розвідувальне управління США у своєму звіті заявляє, що військові хакери РФ у 2017 році здійснили кібератаку проти України у спробі підірвати фінансову систему держави на тлі війни з проросійськими бойовиками.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2386
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду