15-17 грудня у Києві пройде регіональний раунд міжнародних студентських змагань з медіаправа

14 Грудня 2017
982
14 Грудня 2017
11:10

15-17 грудня у Києві пройде регіональний раунд міжнародних студентських змагань з медіаправа

982
15-17 грудня у Києві пройде регіональний раунд міжнародних студентських змагань з медіа права Price Media Law Moot Court Competition, який проводить Центр демократії та верховенства права у партнерстві із Національним Університетом “Києво-Могилянська академія” та Kyiv-Mohyla Moot Court Society.
15-17 грудня у Києві пройде регіональний раунд міжнародних студентських змагань з медіаправа

Ці змагання є відбірковими для участі у міжнародному раунді, який щовесни проводиться в Оксфордському університеті.

Змагання будуть проходити у приміщенні Києво-Могилянської академії за адресою вул. Волоська, 8/5 (корпус юридичного факультету) аудиторії 321 з 10 по 18 годину щодня. Фінал змагань відбудеться 17 грудня о 9 годині.

Регіональний раунд змагань проводиться в Україні Центром демократії та верховенства права вже вдруге на правах офіційного представництва Price Media Law Moot Court Competition. За правилами, участь у регіональному раунді можуть брати 11 країн північно-східної Європи (Україна, Білорусь, Литва, Латвія, Естонія, Польща, Росія, Вірменія, Азербайджан, Казахстан)

За правилами змагань, кількість та назви команд, що пройшли попередній відбір, не розголошується до їхнього початку. Минулого року в Києві змагалися 7 команд із п’яти країн та за результатами всі півфіналісти продовжили боротьбу на змаганнях у Оксфорді.

Студентські команди всі три дні будуть змагатися у форматі модельних судових засідань й одночасно будуть засідати три суддівські колегії. Судитимуть на модельному суді українські та закордонні юристи, що спеціалізуються у медіа праві, серед яких викладачі Оксфордського, Едінбургського та Віденського університетів, юрист Європейського суду з прав людини та кращі учасники міжнародних раундів змагань минулих років.

Усі команди будуть представляти інтереси позивачів у модельному суді. Цьогорічна справа зачіпає низку актуальних глобальних викликів, що виникли у сфері свободи вираження поглядів. Студенти представлятимуть інтереси користувача соціальної мережі та саму мережу, а також держави-відповідача, що притягнула їх до відповідальності за розповсюдження фотографії оголеної пані міністра імміграції та звинувачення її у видачі віз терористам з організації свого "коханця". Основними темами, щодо яких відбуватимуться дебати, є співвідношення права на свободу вираження поглядів та права на приватність, відповідальність посередників за контент, поширений користувачами з використанням їхньої платформи, регулювання фейкових новин та порнопомсти.

Акредитація для ЗМІ на електронну скриньку pr@cedem.org.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
ЦЕДЕМ
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
982
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду