З України депортовані вісім громадян Грузії, серед яких міг бути і журналіст

З України депортовані вісім громадян Грузії, серед яких міг бути і журналіст

18 Листопада 2017
1754
18 Листопада 2017
11:02

З України депортовані вісім громадян Грузії, серед яких міг бути і журналіст

1754
Служба безпеки України повідомила про примусове повернення на Батьківщину восьми громадян Грузії. Раніше адвокат грузинського журналіста Тамаза Шашвіашвілі заявив, що в аеропорту «Київ» (Жуляни) утримувалися 9 громадян Грузії, серед яких перебував його підзахисний. За його словами, затриманих готували до депортації з України.
З України депортовані вісім громадян Грузії, серед яких міг бути і журналіст
З України депортовані вісім громадян Грузії, серед яких міг бути і журналіст

«Службою безпеки України спільно з Національною поліцією, Державною міграційною та прикордонною службами України 17 листопада реалізовано спільні заходи з примусового повернення на батьківщину 8 громадян Грузії.

Указане рішення прийняте СБУ на підставі відповідних матеріалів ДМС і НПУ, які свідчать, що діяльність іноземців суперечить інтересам забезпечення національної безпеки України. Всі дії співробітників правоохоронних органів здійснені у відповідності до вимог національного і міжнародного законодавства з метою запобігання скоєнню злочинів, передбачених кримінальним кодексом України», - йдеться у заяві речниці СБУ Олени Гітлянської, опублікованої у Facebook.

Водночас лідер партії «Рух нових сил», екс-глава Одеської обладміністрації, екс-президент Грузії Міхеїл Саакашвілі заявив, що йому невідомо, яким саме чином діяльність раніше затриманого українськими спецслужбами грузинського журналіста Тамаза Шашвіашвілі суперечила інтересам забезпечення національної безпеки України.  

«З метою уникнення якого злочину побили і наділи мішок на голову журналісту Тамазу Шашвіашвілі?», - запитав він у своєму Facebook.

Під час акції протесту

Він також повідомив, що в аеропорту «Київ» (Жуляни) відбувся «протест небайдужих громадян проти викрадення журналістів і героїв війни».

Нагадаємо, лідер партії «Рух нових сил», екс-глава Одеської обладміністрації та екс-президент Грузії Міхеїл Саакашвілі повідомив, що в Києві український спецназ викрав з дому журналіста грузинської телекомпанії «Руставі-2» Тамаза Шашвіашвілі і двох його друзів.

Пізніше Павло Богомазов, адвокат грузинського журналіста Тамаза Шавшишвілі, заявив, що в аеропорту «Київ» (Жуляни) незаконно утримуються 9 громадян Грузії, серед яких перебуває його підзахисний. За його словами, затриманих готують до депортації з України.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1754
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду