Грузинського журналіста затримали і намагаються депортувати з України - Саакашвілі

Грузинського журналіста затримали і намагаються депортувати з України - Саакашвілі

17 Листопада 2017
1172
17 Листопада 2017
18:15

Грузинського журналіста затримали і намагаються депортувати з України - Саакашвілі

1172
Лідер партії «Рух нових сил», екс-глава Одеської обладміністрації та екс-президент Грузії Міхеїл Саакашвілі повідомив, що в Києві український спецназ викрав з дому журналіста грузинської телекомпанії «Руставі-2» Тамаза Шашвіашвілі і двох його друзів.
Грузинського журналіста затримали і намагаються депортувати з України - Саакашвілі
Грузинського журналіста затримали і намагаються депортувати з України - Саакашвілі

Про це він повідомив у Facebook.

«Сорок хвилин тому з дому в Києві викрали грузинського журналіста, співробітника одного з найпопулярніших грузинських телеканалів, у нього була акредитація і всі документи для знаходження в Україні. Його закували в наручники, надягли мішок на голову і відвезли в невідомому напрямку», - написав Міхеїл Саакашвілі.

Також він повідомив, що в Києві було затримано добровольця АТО Вано Надірадзе.

Пізніше лідер партії «Рух нових сил» опублікував фото з орендованої квартири грузинського журналіста «після його викрадення». Саакашвілі також повідомив, що в Одесі у Тамаза Шашвіашвілі залишилася дружина-українка на 8-му місяці вагітності.

Фото з квартири затриманого журналіста

«Півгодини тому вибили з ефіру Vilne Tv - наш інтернет-канал, де йшли постійні стріми з приводу викрадення грузинського журналіста і народного Героя України Вано Надіразе… Я закликаю співробітників Нацгвардії і СБУ, які володіють інформацією про місцезнаходження викрадених грузинського журналіста і бійця АТО, написати мені в лічку. Мені потрібна інформація, з якого аеропорту їх будуть вивозити спецрейсом», - написав згодом Саакашвілі.

Опозіціонер пізніше повідомив, що «викрадені знаходяться у ВІП терміналі аеропорту Жуляни».

«Я закликаю Державіарух України і грузинську диспетчерську службу не давати дозвіл на проліт наступного борту з аеропорту Жуляни, так як там знаходяться незаконно викрадені по злочинній змові влади», - закликав Саакашвілі.

Як повідомляє «Інтерфакс-Україна», Міхеїл Саакашвілі в міжнародному аеропорту «Київ» (Жуляни) намагається перешкодити депортації з України групи грузинських громадян.

Нагадаємо, районні суди Львівської області виголосили низку рішень у справах про адміністративне правопорушення щодо грузинських та українських журналістів та американських режисерів, які 10 вересня разом із екс-президентом Грузії Міхеїлом Саакашвілі прорвались через пункт пропуску «Шегині» у Львівській області.

Серед правопорушників зокрема журналістка видання «Страна.UA» Світлана Крюкова, журналістка ТОВ «Новини-24 години» Ангеліна Пичик, продюсер ТОВ «Новини-24 години» Олексій Худенцов, оператор ТОВ «Новини-24 години» Марко Гаврилов, двоє журналістів телекомпанії «Руставі-2» (Грузія) Тома Чагелішвілі і Тамар Багашвілі, двоє відеоператорів телекомпанії «Руставі-2» Гіоргі Чіквіладзе і Датун Майсурадзе, продюсер документальних фільмів телекомпанії «Руставі-2» Гіоргі Чадунелі та американські режисери Браян Джеймс Ендрю і Клементс Марлей Даніелле.

Кожен з них повинен сплатити за незаконний перетин держкордону по 3,4 тис. грн.

Фото - з квартири затриманого журналіста

Фото: Facebook Міхеїла Саакашвілі

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1172
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду