Майже мільйон доларів вкрали хакери з банку Пінчука

Майже мільйон доларів вкрали хакери з банку Пінчука

14 Листопада 2017
3233
14 Листопада 2017
17:31

Майже мільйон доларів вкрали хакери з банку Пінчука

3233
Хакерське угруповання за допомогою поширення шкідливого програмного забезпечення вкрало близько 1 мільйона доларів з українського банку «Кредит Дніпро», який належить Віктору Пінчуку.
Майже мільйон доларів вкрали хакери з банку Пінчука
Майже мільйон доларів вкрали хакери з банку Пінчука

Про це йдеться в ухвалі Печерського районного суду Києва, повідомляє FinClub.

В ухвалі суду йдеться, що хакерська атака сталася півтора роки тому, але банк із запізненням звернувся до поліції.

«У квітні 2016 року хакерське злочинне угруповання, до складу організаторів якої входять громадяни Росії і України, за допомогою поширення шкідливого програмного забезпечення в інформаційній системі банку «Кредит Дніпро» створила несанкціонований платіжний документ на переказ 950,8 тис. доларів на рахунок компанії Far Sight International Ltd в китайському банку Shanghai Pudong Development Bank 12 Zhong Shan Dong Yi Lu Shanghai», - йдеться в матеріалах суду.

Злочинці зняли вкрадені гроші готівкою в банкоматах Китаю.

«Члени злочинного угруповання за пособництва громадян України, Росії, Вірменії та Азербайджану, зняли цю суму через банкомати в Китаї, чим спричинили збиток банку на суму приблизно 1 млн. доларів», - зазначає суд.

Досудове розслідування по кримінальному провадженню почалося 16 червня 2017 року.

Хакери підозрюються у злочинах, передбачених ч.3, 4 ст.190 (шахрайство), ч.5 ст.185 (крадіжка), ч.2 ст.361-1 (поширення шкідливих програм), ч.2 ст.200 (незаконні дії з платіжними документами), ч.2 ст.361 (несанкціоноване втручання в роботу ПО) Кримінального кодексу.

Нагадаємо, влітку декілька українських банків та підприємств зазнали атаки комп’ютерного вірусу Petya (NotPetya). Закордонні видання, які писали про масштабне поширення нового кіберзагрози головним підозрюваним у атаці називали Росію.  Хакери, які були ймовірно причетні до масової кібератаки вірусом Petya.A, вимагали $256 тис. за дешифрування файлів.

Як повідомляє Reuters, експерти в галузі кібербезпеки вважають, що атаки NotPetya та BadRabbit могли бути здійснені однією групою хакерів, адже у них збігається ключовий фрагмент коду.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3233
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду