Кіберполіція припинила роботу онлайн-кінотеатру tovideo.net (ФОТО)

Кіберполіція припинила роботу онлайн-кінотеатру tovideo.net (ФОТО)

6 Жовтня 2017
1959
6 Жовтня 2017
10:07

Кіберполіція припинила роботу онлайн-кінотеатру tovideo.net (ФОТО)

1959
Працівники відділу протидії злочинам у сфері обігу протиправного контенту і телекомунікацій Департаменту кіберполіції Національної поліції України припинили роботу онлайн-кінотеатру tovideo.net, який працював останні два роки. За даним фактом порозпочате кримінальне провадження
Кіберполіція припинила роботу онлайн-кінотеатру tovideo.net (ФОТО)
Кіберполіція припинила роботу онлайн-кінотеатру tovideo.net (ФОТО)

Про це йдеться на сайті Департамент кіберполіції Національної поліції України.

Повідомляється, що інтернет-ресурс здійснював трансляцію та ретрансляцію аудіо та відео творів без відповідних документів та дозволів правовласників.

Зазначено також, що за час роботи нелегального онлайн-кінотеатру  правовласникам було завдано  збитків в особливо великому розмірі. Яких саме, не повідомляється.

Поліція за даним фактом розпочала кримінальне провадження за ст. 176 (порушення авторських і суміжних прав) Кримінального кодексу України.

За повідомленням Кіберполіції, вдома у системного адміністратора сайту tovideo.net та в офісному приміщенні дата центру, де знаходилось серверне обладнання, було проведено обшук.

«За результатом, вилучено комп’ютерну техніку та серверне обладнання, які зараз направлені на експертизу. Після проведення результатів цієї експертизи буде вирішено питання щодо оголошення підозри, особам, що здійснювали адміністрування цього інтернет-ресурсу», – повідомляє Кіберполіція.

Нагадаємо, що в середині листопада 2016 року кіберполіція вилучила сервери одного з найбільших онлайн-кінотеатрів FS.to. У поліції зазначали, що за час роботи ресурсу правовласникам було завдано збитків на кілька мільйонів гривень. Розпочато кримінальне провадження за фактом порушення авторського і суміжних прав. Згодом FS.to запрацював на новому домені.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1959
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду