У Києві говоритимуть про подолання викликів  для незалежних медіа в країнах Східного партнерства

У Києві говоритимуть про подолання викликів для незалежних медіа в країнах Східного партнерства

13 Вересня 2017
1600
13 Вересня 2017
10:20

У Києві говоритимуть про подолання викликів для незалежних медіа в країнах Східного партнерства

1600
13 вересня 2017 року в Києві пройде Друга медіа-конференція Східного партнерства. Під час заходу основну увагу учасники приділять питанню дедалі більших викликів, з якими стикаються журналісти в східних країнах-партнерах ЄС. На підтримку ініціатив в сфері медіа в східних країнах-партнерах впродовж останніх десятиліть ЄС виділив та витратив близько 30 млн євро
У Києві говоритимуть про подолання викликів  для незалежних медіа в країнах Східного партнерства
У Києві говоритимуть про подолання викликів  для незалежних медіа в країнах Східного партнерства

Про це йдеться в релізі Представництва ЄС в Україні.
 
В конференції візьмуть участь 350 працівників медійної сфери та донори з Вірменії, Азербайджану, Білорусі, Грузії, Республіки Молдова, України, а також країн-членів ЄС та інших країн.

Учасники конференції мають визначити наявні перешкоди до створення здорового медіа-середовища, обговорити шляхи їх подолання та виявити, яким чином Європейський Союз та інші донори можуть найкраще підтримати незалежних журналістів в цих країнах.

Учасники конференції також розглянуть методи досягнення більшої стабільності медіа та способи допомоги журналістам у професійному зростанні та обговорять питання дезінформації та поширення упередженої та неправдивої інформації в соціальних мережах. Основну увагу приділять тому, як медіа можуть підвищити рівень критичного мислення в суспільстві. Крім того, учасники конференції розглянуть, з яким тиском доводиться стикатися працівникам медійної сфери в країнах Східного партнерства. Вони обговорюватимуть можливі рішення для досягнення економічної стабільності у виробництві новин та сюжетів. Також серед тем – наявні складнощі вреформуванні сектору громадського мовлення.

Європейський комісар з питань європейської політики сусідства та перемовин із розширення Йоганнес Ган у відеозверненні наголосив, що «свобода думки є одним із фундаментів, на якому збудовано Союз. Ми віримо, що впливова та незалежна преса є основою для успішного суспільства в будь-якій країні світу. Сьогоднішня конференція чітко показує важливість більш тісної співпраці ЄС з країнами-партнерами в питанні плюралізму та незалежності медіа».

Другу медіа-конференцію Східного партнерства проводять напередодні П’ятого саміту Східногопартнерства, який пройде в Брюсселі в листопаді 2017 року. Заначено, що результати дискусій та практичні рекомендації цієї конференції стануть основою для подальшого обговорення під час саміту.

За організацію заходу відповідає Європейська Комісія спільно з Європейською службою зовнішньої дії та за підтримки Уряду України.

13 вересня з 9:30 до 10:45 для медіа відкривається акредитація на відкриття конференції. Також відкривається акредитація на подальшу прес-конференцію. Ключовою на відкритті буде промова колишнього представника ОБСЄ зі свободи медіа Дуні Міятович.

Фото: "Радіо Свобода"

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1600
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду