У Польщі створили першу інституцію протидії російській пропаганді

У Польщі створили першу інституцію протидії російській пропаганді

29 Квітня 2017
1725
29 Квітня 2017
16:04

У Польщі створили першу інституцію протидії російській пропаганді

1725
У Польщі створено неурядову організацію, яка займатиметься виявленням і протидії російській пропаганді.
У Польщі створили першу інституцію протидії російській пропаганді
У Польщі створили першу інституцію протидії російській пропаганді

Про це повідомляє «Укрінформ» з посиланням на директора фундації «Центр аналізу пропаганди і дезінформації» Адама Лельонека.

«Фундація “Центр аналізу пропаганди і дезінформації” є першою такого роду інституцією у Польщі, діяльність якої спрямовуватиметься на аналіз і пошук системного підходу до ідентифікації і протидії російській дезінформації в польському інформаційному просторі»,- заявив пан Лельонек. 

За його словами, окрім науково-дослідної і аналітичної роботи фундація співпрацюватиме з іншими суб'єктами, аби творити фундамент  розуміння у польському суспільстві загроз, оскільки інформаційна і психологічна війна проникає у різні сфери функціювання суспільства і держави.

«Ми хотіли б стати одним з фундаментів нової системи захисту польського інформаційного простору від впливів Росії. Ми розуміємо характер ворожих дій з боку Росії щодо Польщі і її союзників, але попри те, що минуло багато часу в Польщі досі не було жодної інституції, яка б протидіяла російській пропаганді на різних площинах», - констатував директор центру.

За його словами, центр співпрацюватиме з різними організаціями, які матимуть таке бажання,  але залишатиметься неурядовою й аполітичною.

Нагадаємо, заступник міністра інформаційної політики Дмитро Золотухін заявив, що телеканал «Інтер» планує показати документальний фільм «Бомби, які підірвали світ», який повторює тези російської пропаганди.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1725
Читайте також
25.04.2017 12:00
Борис Бахтєєв
для «Детектора медіа»
4 168
23.04.2017 13:00
Георгій Почепцов
«Детектор медіа»
0
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду