Держкіно заборонило демонстрацію документального фільму про Бузину

Держкіно заборонило демонстрацію документального фільму про Бузину

28 Квітня 2017
1660
28 Квітня 2017
18:02

Держкіно заборонило демонстрацію документального фільму про Бузину

1660
Експертна комісія з питань розповсюдження і демонстрування фільмів при Державному агентстві України з питань кіно своїм рішенням заборонила демонстрацію на території України документального фільму «Олесь Бузина: жизнь вне времени».
Держкіно заборонило демонстрацію документального фільму про Бузину
Держкіно заборонило демонстрацію документального фільму про Бузину

Про йдеться у листі Держкіно, який отримав також «Детектор медіа».

Питання про можливість демонстрації в Україні документального фільму «Олесь Бузина: жизнь вне времени» було розглянуто Експертною комісією у відповідь на звернення Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.

«Переглянувши документальний фільм "Олесь Бузина: жизнь вне времени" Експертна комісія більшістю голосів прийняла рішення заборонити демонстрування цього фільму на території України у зв’язку з виявленими в ньому порушеннями чинного законодавства», - повідомляє Держкіно.

Нагадаємо, 16 лютого Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку супутникового телеканалу «Горизонт-TV» (ВМП «Горизонт» з міста Первомайський Харківської області) через показ ним документального фільму «Олесь Бузина: Жизнь вне времени», в якому Нацрада вбачає ознаки порушення законодавства.

На думку Нацради, у фільмі «Олесь Бузина: Жизнь вне времени» є ознаки порушення абзацу 6 частини 2 статті 6 закону «Про телебачення і радіомовлення»: пропаганда винятковості, зверхності або неповноцінності осіб за ознаками їх релігійних переконань, ідеології, належності до тієї чи іншої нації або раси, фізичного або майнового стану, соціального походження.

За словами члена Нацради Сергія Костинського, у фільмі подано однобоке трактування та негативне ставлення до подій, пов’язаних з Революцією гідності, участю українців у протистоянні російській агресії на сході України.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1660
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ольга
2516 дн. тому
Спасибо. Обязательно посмотрю
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду