У Білорусі силовики затримали понад 30 білоруських та іноземних журналістів - БАЖ (ОНОВЛЕНО)

У Білорусі силовики затримали понад 30 білоруських та іноземних журналістів - БАЖ (ОНОВЛЕНО)

25 Березня 2017
1873
25 Березня 2017
15:22

У Білорусі силовики затримали понад 30 білоруських та іноземних журналістів - БАЖ (ОНОВЛЕНО)

1873
Білоруська асоціація журналістів (БАЖ) повідомляє, що 25 березня у різних містах Білорусі силовики затримали понад 30 журналістів, деякі з них вже звільнені. У Білорусі 25 березня відзначається недержавне свято День свободи - річниця заснування БНР. По всій країні заплановані вуличні акції, які припали на протести проти введеного так званого «податку на дармоїдів».
У Білорусі силовики затримали понад 30 білоруських та іноземних журналістів - БАЖ (ОНОВЛЕНО)
У Білорусі силовики затримали понад 30 білоруських та іноземних журналістів - БАЖ (ОНОВЛЕНО)

Про це йдеться на сайті БАЖ.

У Мінську були затримані:

- журналісти Олександр Борозенко («Белсат»), Артем Шрайбман (TUT.BY), Володимир Гридін («БелаПАН»), російський фотограф Антон Карлінер, редактор сайту InformNapalm Денис Івашин, Геннадій Барбарич.

-журналісти «Радіо Свобода» Любов Луньова і Дмитро Буянов. Міліція розбила камеру під час затримання.

- журналісти Захар Щербаков, Дмитро Коренка. Також затримані журналісти «КП в Білорусі» Ірина Козлик, Дар'я Путейко, Анна Рибчинська, головний редактор Андрій Левківський.

-журналісти Геннадій Барбарич  («Радіо Рація») і Геннадій Шарипкін (Radio France Internationale), акредитація МЗС. Шарипкіна звільнили з-під варти після перевірки документів.

-журналісти «Нашої Ниви» Ірина Ареховська і Артем Горбацевич, а також журналісти Ольга Биковська та Микита Ярош («Ганцевічскі час»).

- в офісі закритого владою правозахисного центру «Вясна» затримані журналісти Марія Раде, Тетяна Гаврильчик і Анна Бадзяка. Журналісток звільнили через 1,5 години після затримання.

Пізніше стало відомо, що у Мінську також була затримана позаштатна журналістка «Нового Часу» Зінаїда Цимошак. Її відвезли до Ленінського РВВС Мінська, пізніше відпустили. Також був затриманий журналіст Станіслав Івашкевич. В якому він відділенні міліції – невідомо.

У Мінську затримані також журналісти Філіп Ворвік (Великобританія) і Андрій Дубінін.

«Белорусский партизан» повідомляє у Тwitter про затримання журналістів ВВС.

Пізніше інформагентство «БелаПАН» повідомило про двох затриманих журналістів ВВС.

У Гомелі було затримано двох журналістів TUT.BY Олену Бичкову, Івана Яривановича, Ларису Щиракову і журналістку «БелаПАН» Олену Германович. Журналістів Марію Булавинську, Марину Дробишевську і Євгена Меркіса викликали в гомельську міліцію нібито для складання протоколів про адміністративне правопорушення. Журналістів опитали щодо колишніх сюжетів. Проти Євгена Меркіса складено 2 адміністративних протоколи. Після цього журналісти були звільнені.

У Вітебську затримано журналістів каналу «Белсат» Ольгу Чайчиць і Андрія Козела, а також кореспондента «Радіо Рація» по Вітебській області Артема Сізінцева.

Крім цього ЗМІ повідомляють, що 25 березня у Гомелі зник журналіст «БелаПАН» Анатолій Готовчиць.

За словами волонтера Олександри Делеменчук, серед затриманих у Мінську є громадяни України.

Нагадаємо, 24 березня журналістку українського видання «Новое время» Христину Бердинських затримали у столиці Білорусі силовики.  Її разом з іншими особами повезли в Московський РВД Мінська. 

В редакції журналу «Новое время» «Детектору медіа» повідомили, що разом з Христиною Бердинських було затримано і журналіста «France24» (Франція) Гулівера Крега. Перед затриманням Гулівер Крег написав у своєму Twitter, що журналісти прибули на прес-конференцію родичів раніше затриманих білоруських активістів.

«Радіо Свобода» повідомила, що в той час у будівлі перебували кореспондентка білоруської служби «Радіо Свобода» Галина Абакунчік, журналістка українського видання «Новое время» Христина Бердинських і журналісти «France24» (Франція).

Через якийсь час Христина Бердинських повідомила про звільнення своє і колег-журналістів після затримання силовиками у столиці Білорусі.

Фото: «Радіо Свобода»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1873
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду