У Білорусі у День Волі тривають масові затримання журналістів

У Білорусі у День Волі тривають масові затримання журналістів

25 Березня 2017
1909
25 Березня 2017
14:52

У Білорусі у День Волі тривають масові затримання журналістів

1909
В соціальних мережах і у ЗМІ повідомляється про масові затримання журналістів у Білорусі, де сьогодні, 25 березня, неофіційно відзначають День Волі – проголошення у 1918 році державної самостійності Білоруської Народної Республіки. Цього року День Волі припав на акції протесту проти введеного так званого «податку на дармоїдів».
У Білорусі у День Волі тривають масові затримання журналістів
У Білорусі у День Волі тривають масові затримання журналістів

Білоруська редакція «Радіо Свобода», яка вела трансляцію з площі Перемоги у Мінську, повідомляє у Тwitter про затримання своїх журналістів – кореспондентку Любов Луньову і оператора Дмитра Буянова. Їм розбили камеру, затримали і везуть у бік Партизанського РВВС.

ТСН повідомляє, що у Мінську заборонили цього дня проводити вуличні акції біля Академії наук і в Київському парку. За повідомленням, біля Академії наук почалися арешти активістів та іноземних журналістів.

Також повідомляється про розгром правозахисного центру «Вясна» співробітниками ОМОН. Про це вони написали у своєму Twitter.

«ОМОН увірвався на офіс "Весни". Всіх поклали на підлогу. Рятуйте», - написав журналіст Сергій Сис.

Окрім цього, 25 березня у Гомелі зник журналіст «БелаПАН» Анатолій Готовчиць. Активістів та громадських діячів затримали у різних містах країни.

У Вітебську затримана знімальна група телеканалу «Белсат». Ольга Чайчиць і Андрій Козел знаходяться в Жовтневому РВВС, повідомляє «Радіо Свобода».

Нагадаємо, 24 березня журналістку видання «Новое время» Христину Бердинських затримали у столиці Білорусі силовики.  Її разом з іншими особами повезли в Московський РВД Мінська. 

В редакції журналу «Новое время» «Детектору медіа» повідомили, що разом з Христиною Бердинських було затримано і журналіста «France24» (Франція) Гулівера Крега. Перед затриманням Гулівер Крег написав у своєму Twitter, що журналісти прибули на прес-конференцію родичів раніше затриманих білоруських активістів.

«Радіо Свобода» повідомила, що в той час у будівлі перебували кореспондентка білоруської служби «Радіо Свобода» Галина Абакунчік, журналістка українського видання «Новое время» Христина Бердинських і журналісти «France24» (Франція).

Через якийсь час Христина Бердинських повідомила про звільнення своє і колег-журналістів після затримання силовиками у столиці Білорусі.

На фото - розправа з учасниками протестів у Мінську

Фото: Тwitter «Радіо Свобода»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1909
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду