СБУ затримала хакерів, які координувалися Росією

СБУ затримала хакерів, які координувалися Росією

24 Лютого 2017
1053
24 Лютого 2017
16:30

СБУ затримала хакерів, які координувалися Росією

1053
Служба безпеки України спільно з поліцією припинила діяльність осередку міжнародного хакерського угруповання «кардерів», до складу якого входили чотири мешканця Дніпропетровщини. Діяльність хакерів координувалася з боку РФ
СБУ затримала хакерів, які координувалися Росією
СБУ затримала хакерів, які координувалися Росією

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Як зазначено, зловмисники отримували доступ до рахунків клієнтів іноземних та вітчизняних банківських установ та підробляли платіжні картки. Потерпілими були клієнти банків ЄС, США та України. Також зловмисники отримували несанкціонований доступ до облікових записів соціальних мереж та електронних поштових скриньок, відомості з яких використовувались для шахрайських дій.

«Під час обшуків правоохоронці вилучили спеціалізоване телекомунікаційне обладнання, що використовувалось у протиправній діяльності, персональні комп’ютери та засоби зв’язку, чимало магнітних карток з даними про банківські рахунки (т.з. «білий пластик»), а також шкідливе програмне забезпечення та незаконно отримані дані банківських карток», – повідомляє СБУ.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Тривають слідчі дії із встановлення клієнтів банків, які постраждали від протиправної діяльності.

Нагадаємо, нещодавно суд в штаті Нью-Джерсі засудив українського хакера Сергія Вовненко до 41 місяця тюремного ув'язнення за крадіжку даних кредитних карт. Також чоловік зобов'язаний заплатити штраф у розмірі $83 368 доларів.

Нагадаємо, 13 лютого Президент України Петро Порошенко підписав указ «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 29 грудня 2016 року "Про загрози кібербезпеці держави та невідкладні заходи з їх нейтралізації"».

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1053
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду