Врятовано ще двох дівчат, які були учасниками суїцидальних груп в соцмережі

Врятовано ще двох дівчат, які були учасниками суїцидальних груп в соцмережі

20 Лютого 2017
1781
20 Лютого 2017
10:05

Врятовано ще двох дівчат, які були учасниками суїцидальних груп в соцмережі

1781
18 лютого співробітники поліції і Служби безпеки України в Рівненській області врятували двох 19-річних дівчат, які були учасниками суїцидальних груп в соцмережі
Врятовано ще двох дівчат, які були учасниками суїцидальних груп в соцмережі
Врятовано ще двох дівчат, які були учасниками суїцидальних груп в соцмережі

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Рівненської області.

Одну з дівчат, жительку Здолбунівського району, працівники поліції виявили у гуртожитку міста Дубно(Рівненська область). У студентки були тілесні ушкодження – порізи на руках зі своєрідними написами.

«В ході спілкування з дівчиною стало зрозуміло, що вона є учасницею групи, яка штовхає підлітків до суїциду. Крім того, дівчина розповіла і про свою одногрупницю, яка теж брала участь в цій так званій "грі", – повідомляє поліція. – Дівчата вже виконали два завдання і очікували наступного, яке повинно було прийти на мобільний о 22-й годині».

Правоохоронці подзвонили подрузі студентки і поспілкувалися з її батьками. З дівчатами  були проведені відповідні бесіди, після яких вони самостійно заблокували сторінку зловмисників в соцмережі.

Серед вказівок адміністратора групи, зокрема, була вимога запросити в групу 50 товаришів, яку дівчата успішно виконали.

Наразі проводяться слідчі дії щодо встановлення інших осіб – жителів Рівненської області, які беруть участь в подібних схемах.

У поліції проводять перевірку і закликають всіх, хто володіє будь-якою інформацією про участь дітей в подібних групах, негайно звертатися за телефоном «102».

Нагадаємо, днями поліція врятувала у Києві двох неповнолітніх дівчат, які отримали завдання у «групі смерті» в соціальній мережі і намагалися покінчити життя самогубством.

Як писав «Детектор медіа», Департамент кіберполіції Національної поліції України повідомляв раніше про виявлення у соціальних мережах небезпечних груп, в яких дітей доводять до самогубства.

У 2017-му зросла кількість звернень на дитячу гарячу лінію, в яких батьки розповідали про лячні дописи їхніх дітей у соціальних мережах. Трапляються й випадки, коли дзвонять самі діти, розповідаючи у насмішкуватому стилі, що збираються вчинити самогубство.

Керуючий справами Української Православної Церкви митрополит Антоній (Паканич) під час зустрічі з молоддю Бориспільської єпархії повідомив, що молодь повинна усвідомлювати небезпеку спілкування з людьми, які через інтернет-ігри спонукають до вчинків, які можуть привести до суїциду.

Фото: Корреспондент

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1781
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду