У Європі стартувала кампанія «Медіа проти ненависті»

У Європі стартувала кампанія «Медіа проти ненависті»

11 Січня 2017
1725
11 Січня 2017
15:36

У Європі стартувала кампанія «Медіа проти ненависті»

1725
Організації Керівного комітету Ради Європи з питань медіа та інформаційного суспільства (CDMSI) започаткували кампанію #MediaAgainstHate у грудні.
У Європі стартувала кампанія «Медіа проти ненависті»
У Європі стартувала кампанія «Медіа проти ненависті»

Про це повідомила прес-служба Національної ради з питань телебачення на радіомовлення.

Європейський форум медіа громад (The  Community Media Forum Europe CMFE), Європейська федерація журналістів (The European Federation of Journalists EFJ) і Артикль 19  започаткували кампанію #MediaAgainstHate у партнерстві з іншими організаціями.

Її мета – протидіяти розпалюванню ненависті та дискримінації у традиційних і онлайн ЗМІ шляхом сприяння застосуванню етичних стандартів та дотримуючись права на свободу висловлення.

«ЗМІ та журналісти відіграють вирішальну роль в інформуванні щодо політики і громадської думки стосовно міграції та біженців. Оскільки мова ненависті і стереотипи, спрямовані на мігрантів, поширюються Європою, збалансовані та справедливі репортажі ЗМІ необхідні більше ніж будь-коли. Не зважаючи на хороші практики журналістики, додаткове навчання та ресурси для працівників ЗМІ та медіа-організацій сприятимуть розвитку діалогу і демократичних процесів», - йдеться у прес-релізі з нагоди старту кампанії.

Кампанія #MediaAgainstHate спрямована на: 

  • поліпшення висвітлення у ЗМІ питань, пов’язаних з міграцією,   біженцями, релігією та маргінальними групами в цілому;
  • підвищення потенціалу журналістів, ЗМІ, громадянського        суспільства і медіаспільноти у боротьбі з пропагандою ненависті, нетерпимості, расизму та дискримінації;
  • підвищення ефективності імплементації правової структури регулювання мови ненависті та свободи слова;
  • підвищення обізнаності про різні види дискримінації шляхом поліпшення інформування із зазначених питань;
  • надання підтримки журналістам, котрі викривають розпалювання ненависті і котрі стають мішенню й жертвами ненависті і переслідування за висловлювання.

У рамках кампанії відбудеться серія тренінгів і семінарів для працівників медіа, регуляторних органів і органів безпеки Європи для обміну досвідом та співробітництва.

Крім того, у січні стартує відеоконкурс, щоб зібрати приклади боротьби проти стереотипів і дискримінації з різних країн.

Партнерами кампанії стал Інститут різноманіття ЗМІ (MDI), Хорватська асоціація журналістів (CJA), Співробітництво з країнами, що розвиваються (COSPE), Інститут медіа громад (COMMIT) та інші організації.

Слідкувати за кампанією можна на її сайті та через хештег #MediaAgainstHate у Twitter.

Нагадаємо, міністерсто юстиції Німеччини погрожує встановленням штрафів для соціальних мереж та пошукових систем, якщо вони не посилять боротьбу з мовою ворожнечі в інтернеті.

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1725
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду