Ляшко і Вовк хочуть невідкладно заслухати звіт Нацради і відправити її членів у відставку

Ляшко і Вовк хочуть невідкладно заслухати звіт Нацради і відправити її членів у відставку

29 Листопада 2016
2233
29 Листопада 2016
17:24

Ляшко і Вовк хочуть невідкладно заслухати звіт Нацради і відправити її членів у відставку

2233
Народні депутати від Радикальної партії Олег Ляшко та Віктор Вовк пропонують Верховній Раді невідкладно заслухати звіт Національної ради з питань телебачення і радіомовлення та відправити регуляторний орган у відставку.
Ляшко і Вовк хочуть невідкладно заслухати звіт Нацради і відправити її членів у відставку
Ляшко і Вовк хочуть невідкладно заслухати звіт Нацради і відправити її членів у відставку

28 листопада представники Радикальної партії зареєстрували одразу два проекти постанов: № 5461 «Про невідкладне заслуховування звіту Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення про дотримання основних принципів державного регулювання в сфері телебачення та радіомовлення» і № 5462 «Про незадовільну оцінку діяльності членів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення та дострокове припинення їх повноважень».

Текстів проектів постанов на порталі Верховної Ради поки ще немає.

Нагадаємо, Олег Ляшко вимагав відправити Нацраду у відставку під час розгляду законопроекту про штрафи Нацради 1 листопада.

Тоді під час обговорення законопроекту лідер фракції «Радикальної партії» звинуватив Нацраду в бездіяльності: «Ми обговорюємо законопроект, який посилює санкції. Але в мене питання: чи не достатньо сьогодні в Нацради повноважень, щоб притягнути до відповідальності «Інтер», де працюють сепаратисти з Москви. Нацрада цього не бачить, СБУ цього не бачить. Моя відповідь: повноважень більш ніж достатньо, але є домовленості влади з власниками «Інтера». Треба не закон приймати про повноваження Нацради, а змінити склад Нацради».

Йому відповів голова Нацради Юрій Артеменко: «Хто найбільше кричить – той сам і злодій». Пан Артеменко також закликав парламент підтримати закон: «Дайте нам інструмент для того, щоб зупиняти інформаційну агресію».

Слова пана Артеменка обурили пана Ляшка і той закликав відправити Нацраду у відставку: «Голова Нацради пан Артеменко замість того, щоб відповісти на моє питання, починає мене в чомусь звинувачувати. Дана відповідь (а точніше відсутність відповіді) показує, що Нацрада фактично кришує «Інтер», і тому «Інтер» має можливість безкарно проводити свою антиукраїнську політику. Я наполягаю на відставці голови Нацради та переобранні всього складу Нацраду».

До консенсусу колег закликала Вікторія Сюмар. Вона нагадала, що зараз Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики працює над законопроектом «Про аудіовізуальні послуги», в якому планує змінити порядок обрання та призначення членів Нацради, а саме – передбачити конкурсну процедуру. Пані Сюмар запропонувала депутатам надати комітету свої пропозиції щодо нового механізму обрання Нацради.

Відповідно до закону «Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення» Нацрада щорічно готує звіт про свою діяльність, оприлюднює його до 1 лютого наступного за звітним року та надсилає до Верховної Ради і Президента України. За результатами розгляду звіту і Верховна Рада, і Президент України можуть прийняти рішення про незадовільну оцінку діяльності члена (членів) Нацради, призначених за їхніми квотами, і достроково припинити повноваження члена (членів Нацради).

Нагадаємо, що Нацрада затвердила звіт про свою роботу за 2015 рік 28 січня та до 1 лютого, як цього вимагає закон, передала його Президенту України та Верховній Раді.

16 березня Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики рекомендував Верховній Раді затвердити звіт Нацради за 2015 рік. Але парламент досі не розглянув цього звіту. Також поки ще не було повідомлень від Адміністрації президента про розгляд звіту Нацради за 2015 рік Президентом України.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2233
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду