На кінофестивалі у Таллінні відзначено два українські фільми, створені у копродукції

На кінофестивалі у Таллінні відзначено два українські фільми, створені у копродукції

22 Листопада 2016
1536
22 Листопада 2016
18:17

На кінофестивалі у Таллінні відзначено два українські фільми, створені у копродукції

1536
Кінопроекти «Ізі» та «Межа», створювані за підтримки Держкіно, отримали нагороди конкурсу Works-in-progress індустріальної секції Baltic Event ХХ Міжнародного кінофестивалю Tallinn Black Nights Film Festival (PÖFF) в Естонії.
На кінофестивалі у Таллінні відзначено два українські фільми, створені у копродукції
На кінофестивалі у Таллінні відзначено два українські фільми, створені у копродукції

Про це йдеться на сайті Держкіно.

Українсько-словацький проект «Межа» режисера Петера Беб’яка, переможець останнього, дев’ятого конкурсного відбору Держкіно, отримав головний приз конкурсу Works-in-progress, а переможець четвертого конкурсного відбору Держкіно, українсько-італійський кінопроект «Ізі» режисера Андреа Маньяні отримав спеціальну відзнаку журі.

Присутній на заході Голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко зазначив: «Надзвичайно приємно, що вже вкотре ми доводимо, що українські кінопроекти можуть на рівних конкурувати з європейськими. Ще більше тішить те, що це відбувається за безпосередньої підтримки Держкіно України. Проекти-переможці конкурсів Держкіно повертаються з відзнаками з усіх останніх кінофорумів, в яких беруть участь». 

На ХХ Міжнародному кінофестивалі Tallinn Black Nights Film Festival (PÖFF) Держкіно України, Фонд Янковського і ГО «Ініціатива заради майбутнього» провели ряд подій, об'єднаних загальною назвою «Український фокус».

В рамках Industry@Тallinn & Baltic Event 2016 пройшла презентація кінопроектів в секції International Works-In-Progress, куди було відібрано 14 найбільш перспективних кінопроектів з усього світу, які перебувають у виробництві. Голова Держкіно України Пилип Іллєнко провів презентацію Ukraine - Your New Co-Production Partner, в якій розповів про стан кіногалузі країни та переваги зйомок на території України для зарубіжних кінематографістів. Український день в Таллінні завершився в залі Sirius фестивального готелю Nordic Forum прийомом на честь українського кінематографа.

Нагадаємо, днями стрічка «Гніздо горлиці» режисера Тараса Ткаченка, створена за підтримки Держкіно, отримала Приз екуменічного журі Міжнародного кінофестивалю Мангейм-Хайдельберг (International Filmfestival Mannheim-Heidelberg). Крім того головна героїня «Гнізда горлиці» Римма Зюбіна отримала «Приз за найкращу жіночу роль».  Створений за підтримки Держкіно фільм «Моя бабуся Фані Каплан» режисера Олени Дем’яненко переміг у номінації «Найкращий іноземний фільм» на London Crystal Palace International Film Festival.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1536
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду