detector.media
22.11.2016 18:17
На кінофестивалі у Таллінні відзначено два українські фільми, створені у копродукції
На кінофестивалі у Таллінні відзначено два українські фільми, створені у копродукції
Кінопроекти «Ізі» та «Межа», створювані за підтримки Держкіно, отримали нагороди конкурсу Works-in-progress індустріальної секції Baltic Event ХХ Міжнародного кінофестивалю Tallinn Black Nights Film Festival (PÖFF) в Естонії.

Про це йдеться на сайті Держкіно.

Українсько-словацький проект «Межа» режисера Петера Беб’яка, переможець останнього, дев’ятого конкурсного відбору Держкіно, отримав головний приз конкурсу Works-in-progress, а переможець четвертого конкурсного відбору Держкіно, українсько-італійський кінопроект «Ізі» режисера Андреа Маньяні отримав спеціальну відзнаку журі.

Присутній на заході Голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко зазначив: «Надзвичайно приємно, що вже вкотре ми доводимо, що українські кінопроекти можуть на рівних конкурувати з європейськими. Ще більше тішить те, що це відбувається за безпосередньої підтримки Держкіно України. Проекти-переможці конкурсів Держкіно повертаються з відзнаками з усіх останніх кінофорумів, в яких беруть участь». 

На ХХ Міжнародному кінофестивалі Tallinn Black Nights Film Festival (PÖFF) Держкіно України, Фонд Янковського і ГО «Ініціатива заради майбутнього» провели ряд подій, об'єднаних загальною назвою «Український фокус».

В рамках Industry@Тallinn & Baltic Event 2016 пройшла презентація кінопроектів в секції International Works-In-Progress, куди було відібрано 14 найбільш перспективних кінопроектів з усього світу, які перебувають у виробництві. Голова Держкіно України Пилип Іллєнко провів презентацію Ukraine - Your New Co-Production Partner, в якій розповів про стан кіногалузі країни та переваги зйомок на території України для зарубіжних кінематографістів. Український день в Таллінні завершився в залі Sirius фестивального готелю Nordic Forum прийомом на честь українського кінематографа.

Нагадаємо, днями стрічка «Гніздо горлиці» режисера Тараса Ткаченка, створена за підтримки Держкіно, отримала Приз екуменічного журі Міжнародного кінофестивалю Мангейм-Хайдельберг (International Filmfestival Mannheim-Heidelberg). Крім того головна героїня «Гнізда горлиці» Римма Зюбіна отримала «Приз за найкращу жіночу роль».  Створений за підтримки Держкіно фільм «Моя бабуся Фані Каплан» режисера Олени Дем’яненко переміг у номінації «Найкращий іноземний фільм» на London Crystal Palace International Film Festival.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY