«Українські новини» виграли черговий суд у МВC щодо іменної зброї

«Українські новини» виграли черговий суд у МВC щодо іменної зброї

11 Листопада 2016
3207
11 Листопада 2016
12:10

«Українські новини» виграли черговий суд у МВC щодо іменної зброї

3207
Вищий адміністративний суд України відхилив касацію Міністерства внутрішніх справ України на рішення українських судів за позовом «Українських новин», які визнали незаконним оголошення в МВС «секретною» інформацію про осіб, які отримали відзнаку «Вогнепальна зброя» від міністра МВС Арсена Авакова і відмову надавати цю інформацію на запит інформагентства
«Українські новини» виграли черговий суд у МВC щодо іменної зброї
«Українські новини» виграли черговий суд у МВC щодо іменної зброї

Про це «Детектору медіа» повідомив головний редактор інформагенства «Українські новини» Дмитро Кузьмін.

«Ми виграли черговий суд у МВС щодо обнародування імен чиновників і політиків, яких відомство нагородило іменною зброєю. Ми вже дійшли до третьої інстанції і ухвала Вищого адмінсуду обжалуванню не підлягає», – сказав він.

Тепер, за словами головреда, залишилося найголовніше – «змусити МВС виконати рішення суду».

Відповідне рішення ВАСУ від 28 жовтня 2016 року опубліковано в Єдиному реєстрі судових рішень.

«Відмовити у відкритті касаційного провадження за касаційною скаргою МВС на постанову Окружного адміністративного суду міста Києва від 11 травня 2016 року та рішення Київського апеляційного адміністративного суду від 4 жовтня 2016 року у справі за позовом ТОВ Інформаційне агентство "Українські новини" до МВС визнати протиправними дії МВС та зобов'язати вчинити дії щодо надання публічної інформації на запит», - йдеться у резолютивній частині рішення.

«Таким чином, суди всіх інстанцій підтвердили, що МВС приховувало від "Українських новин" інформацію про людей, які отримали від Авакова відомчу відзнаку "Вогнепальна зброя", незаконно. Згідно із законом, МВС ще в жовтні, після рішення апеляційного суду, повинно було надати списки нагороджених. Оскільки рішення апеляційної інстанції виконується не залежно від того, чи має намір програвший подавати касацію», - повідомляє інформагентство.

При цьому, як зазначено на сайті агентства, на сьогодні рішення судів так і залишаються не виконаними, а МВС поки так і не надало публічну інформацію про власників зброї.

Нагадаємо, вперше інформаційне агентство «Українські новини» виграло в апеляційнному суді Києва справу у Міністерства внутрішніх справ стосовно оприлюднення інформації щодо нагородження іменною зброєю 4 жовтня.

Тоді суд зобов'язав МВС розкрити на запит «Українських новин» списки тих, хто отримав нагородну вогнепальну зброю від міністра Арсена Авакова.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3207
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду