Кандидат у нардепи вибачився перед редакцією полтавської газети «Події та коментарі»

Кандидат у нардепи вибачився перед редакцією полтавської газети «Події та коментарі»

9 Серпня 2016
1407
9 Серпня 2016
09:57

Кандидат у нардепи вибачився перед редакцією полтавської газети «Події та коментарі»

1407
Штаб кандидата у народні депутати у виборчому окрузі №151 Сергія Мамояна перепросив редакцію видання «Події та коментарі» (Полтавська область) через використання в агітаційній інформаційній продукції результатів опитування читачів сайту та логотипу видання.
Кандидат у нардепи вибачився перед редакцією полтавської газети «Події та коментарі»
Кандидат у нардепи вибачився перед редакцією полтавської газети «Події та коментарі»

Про це йдеться у повідомленні на сайті  «Події та коментарі».

«Наш логотип без дозволу використав у своїй агітаційній продукції виборчий штаб кандидата в нардепи по ВО №151 Сергія Мамояна. У якості соціологічного дослідження було використано результати інтернет-опитування читачів сайту «Події та коментарі», яке загалом не є репрезентативним. Також редакція зробила висновок, що відбулося штучне накручування рейтингу окремих кандидатів, про що ми писали.

До нас надійшло звернення від штабу Сергія Мамояна, у якому прес-служба перепрошує за те, що сталося. Зокрема, співробітники штабу визнали, що передали куті меду, коли використали логотип газети та зазначили, що не сподівались на такий резонанс і в жодному разі не хотіли образити видання та його читачів», - повідомляє редакція.

Нагадаємо, редакція газети «Події та коментарі» заявила, що подасть до суду на кандидата в народні депутати у  виборчому окрузі №151 Сергія Мамояна за те, що він використав видання в агітаційному бюлетені, подавши неправдиву інформацію, якщо ця інформація не буде спростована.

Як йдеться на сайті, в останньому інформаційному бюлетені «Партії простих людей Сергія Капліна» на першій шпальті був розміщений матеріал під назвою: «Газета Тараса Кутового«Події та коментарі» провела соціологічне опитування: на виборах перемагає Сергій Мамоян».  Матеріал поданий у вигляді зображення газети «Події та коментарі» №23 за 17 червня, де розміщене опитування щодо лідера виборчих перегонів в окрузі. Однак, як зазначає «Опора»,  номер газети за 17 червня не містить такої інформації.

Соціологічне опитування дійсно проводилось на веб-сайті газети з 26 червня. Як пояснили в редакції «Події та коментарі», мета такого опитування була«розповісти про недоліки інтернет-голосувань, а саме – як накручують голоси». 

«Видання вимагає негайного спростування (в тому числі за формулювання "газета Тараса Кутового") нової публікації і такого ж масового її поширення, а також вибачень, як перед газетою, так і перед виборцями, думкою яких Ви намагаєтесь маніпулювати. Якщо цього не буде зроблено у найкоротші терміни, питання буде вирішуватись у судовому порядку», – заявила редакція.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1407
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду