detector.media
09.08.2016 09:57
Кандидат у нардепи вибачився перед редакцією полтавської газети «Події та коментарі»
Кандидат у нардепи вибачився перед редакцією полтавської газети «Події та коментарі»
Штаб кандидата у народні депутати у виборчому окрузі №151 Сергія Мамояна перепросив редакцію видання «Події та коментарі» (Полтавська область) через використання в агітаційній інформаційній продукції результатів опитування читачів сайту та логотипу видання.

Про це йдеться у повідомленні на сайті  «Події та коментарі».

«Наш логотип без дозволу використав у своїй агітаційній продукції виборчий штаб кандидата в нардепи по ВО №151 Сергія Мамояна. У якості соціологічного дослідження було використано результати інтернет-опитування читачів сайту «Події та коментарі», яке загалом не є репрезентативним. Також редакція зробила висновок, що відбулося штучне накручування рейтингу окремих кандидатів, про що ми писали.

До нас надійшло звернення від штабу Сергія Мамояна, у якому прес-служба перепрошує за те, що сталося. Зокрема, співробітники штабу визнали, що передали куті меду, коли використали логотип газети та зазначили, що не сподівались на такий резонанс і в жодному разі не хотіли образити видання та його читачів», - повідомляє редакція.

Нагадаємо, редакція газети «Події та коментарі» заявила, що подасть до суду на кандидата в народні депутати у  виборчому окрузі №151 Сергія Мамояна за те, що він використав видання в агітаційному бюлетені, подавши неправдиву інформацію, якщо ця інформація не буде спростована.

Як йдеться на сайті, в останньому інформаційному бюлетені «Партії простих людей Сергія Капліна» на першій шпальті був розміщений матеріал під назвою: «Газета Тараса Кутового«Події та коментарі» провела соціологічне опитування: на виборах перемагає Сергій Мамоян».  Матеріал поданий у вигляді зображення газети «Події та коментарі» №23 за 17 червня, де розміщене опитування щодо лідера виборчих перегонів в окрузі. Однак, як зазначає «Опора»,  номер газети за 17 червня не містить такої інформації.

Соціологічне опитування дійсно проводилось на веб-сайті газети з 26 червня. Як пояснили в редакції «Події та коментарі», мета такого опитування була«розповісти про недоліки інтернет-голосувань, а саме – як накручують голоси». 

«Видання вимагає негайного спростування (в тому числі за формулювання "газета Тараса Кутового") нової публікації і такого ж масового її поширення, а також вибачень, як перед газетою, так і перед виборцями, думкою яких Ви намагаєтесь маніпулювати. Якщо цього не буде зроблено у найкоротші терміни, питання буде вирішуватись у судовому порядку», – заявила редакція.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY