У Криму втретє заблоковано сайт «События Крыма»

У Криму втретє заблоковано сайт «События Крыма»

3 Серпня 2016
2033
3 Серпня 2016
13:00

У Криму втретє заблоковано сайт «События Крыма»

2033
Головний редактор «События Крыма» Руслан Югош повідомляє, що в анексованому Росією Криму знову заблоковано інформаційний сайт видання
У Криму втретє заблоковано сайт «События Крыма»
У Криму втретє заблоковано сайт «События Крыма»

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

За словами пана Югоша, сайт вже піддавався блокуванню в 2015 та 2016 роках.

«Тепер ось знову ... Поки не знаю, з якого переляку на цей раз і за чиїм рішенням – в "чорному списку" Роскомнадзору сайт зараз не значиться. Значить, місцеві товариші чудачат...»,  написав пан Югош та додав, що блокування сайту редація сприйняла спокійно.

«Якщо перші рази ми переживали, нервували, то зараз сприйняли "привіт" цілком собі буденно. Ну що поробиш, даність! Такі ось побічні ефекти від присутності на кримському інформаційному ринку. А чи варто напружуватися через даності, якщо її поки не зміниш? Не варто. Треба просто продовжувати робити свою справу, що б там не було», – зазначив головред.

Нагадаємо, днями у північній, центральній та західній частинах анексованого Росією Криму доступ до сайту проекта «Радіо Свобода» «Крим.Реалії» частково заблокували провайдери «Воля», «Ардінвест», «Трінет», «Міранда-медіа», «Скай-лайн», «Апекс Крим» (Керч), Kerch.net.

Нещодавно підконтрольна Москві прокуратура анексованого Криму ініціювала обмеження доступу до 60 інтернет-ресурсів «з екстремістським контентом».

Нагадаємо, раніше «прокуратура» анексованого Росією Севастополя звернулася до суду з метою блокування доступу до спеціальних сайтів-анонімайзерів, через які можна заходити вже на заблоковані сайти.

Пізніше стало відомо, що російський наглядовий орган вирішив виконати рішення суду за червень 2013 року і заблокував ряд ресурсів компанії Comodo.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу ввели ряд економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2033
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду