Держкомтелерадіо розповів, що буде в телерадіоефірі в день Незалежності України

Держкомтелерадіо розповів, що буде в телерадіоефірі в день Незалежності України

12 Липня 2016
1825
12 Липня 2016
13:00

Держкомтелерадіо розповів, що буде в телерадіоефірі в день Незалежності України

1825
Державний комітет телебачення і радіомовлення України (Держкомтелерадіо) повідомляє про організацію роботи щодо підготовки та висвітлення відзначення 25-ї річниці Незалежності України. Національною телерадіокомпанією України (НТКУ) та її філіями сплановано сітку мовлення на серпень, у якій передбачено показ програм і передач, присвячених цій події.
Держкомтелерадіо розповів, що буде в телерадіоефірі в день Незалежності України
Держкомтелерадіо розповів, що буде в телерадіоефірі в день Незалежності України

Про це повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо у прес-релізі.

«Зокрема, заплановано трансляцію урочистостей 23 та 24 серпня у місті Києві за участю керівництва держави, представників громадськості, дипломатичного корпусу, міжнародних організацій. Також ТРК будуть висвітлювати інші просвітницькі, культурно-мистецькі, спортивні заходи, присвячені історії здобуття Україною незалежності, захисникам Батьківщини, які сьогодні відстоюють суверенітет та територіальну цілісність держави, спрямовані на формування у підростаючого покоління активної громадянської позиції», йдеться в релізі Держкомтелерадіо.

Як повідомляється, в ефір вийдуть документальні і художні фільми, тематичні теле- та радіопередачі, присвячені історії українського державотворення.

Зокрема, глядачі побачать документальний  фільм «Левко Лук'яненко. Покликаний бути символом», про боротьбу за Українську незалежну державу наприкінці 20-го сторіччя. Право на трансляцію цієї стрічки Національної телерадіокомпанії України (НТКУ)та її обласним філіям надав особисто Левко Лук’яненко.

Також телерадіокомпанії готують міжпрограмні заставки та ролики, привітання відомих особистостей. Зокрема, зараз записується цикл міжпрограмних роликів «Обличчя української історії».

Крім того, Держкомтелерадіо рекомендував ЗМІ використовувати в ефірі фільми започаткованого ним проекту «Розкажи про героя», мета якого – збирати на одній інтернет-платформі аудіовізуальні твори про події на сході України, протистояння українського народу загарбницькій політиці Росії, подвиги, бойовий шлях Збройних Сил України, Національної гвардії, добровольчих батальйонів, волонтерів, лікарів та інших учасників визвольної війни українського народу.  

На даний час на інтернет-платформі у відкритому доступі та з правом подальшого поширення у ЗМІ розміщено майже 200 унікальних аудіовізуальних творів – фільмів, теле- та радіопрограм, роликів, які надали телерадіоорганізації усіх форм власності.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1825
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду