Нардеп Віктор Балога напав на директора власного телеканалу «М-студіо» в Мукачевому

Нардеп Віктор Балога напав на директора власного телеканалу «М-студіо» в Мукачевому

24 Червня 2016
4978
24 Червня 2016
10:33

Нардеп Віктор Балога напав на директора власного телеканалу «М-студіо» в Мукачевому

4978
Поліція заявляє, що 23 червня народний депутат України прийшов на місцеву ТРК в Мукачевому (Закарпатська область) і погрожував фізичною розправою працівникам телебачення.
Нардеп Віктор Балога напав на директора власного телеканалу «М-студіо» в Мукачевому
Нардеп Віктор Балога напав на директора власного телеканалу «М-студіо» в Мукачевому

Про це повідомляє  Відділ комунікації Головного управління Нацполіції (ГУ НП) в Закарпатській області.

«Сьогодні близько 16-ї години  до  поліції  звернулася  головний редактор мукачівського телеканалу  і повідомила, що до них на студію прийшов народний  депутат України  й почав  погрожувати  журналістам каналу фізичною розправою», - повідомляє поліція.

Як з'ясували на місці правоохоронці, нардепа не задовольняла інформація, яка  подавалася на цьому телеканалі.

За даним фактом поліцією внесено відомості до ЄРДР з попередньою правовою кваліфікацією ч.1 ст. 296 Кримінального кодексу України (Хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом). Карається штрафом або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Водночас видання prozak.info повідомляє, що народний депутат Віктор Балога на очах у колективу побив гендиректора телеканалу «М-Студіо».

Подробиці інциденту повідомив на своєму сайті голова Закарпатської облдержадміністрації (ОДА) Геннадій Москаль.

«Сьогодні (23.06) в Мукачеві близько 16-ї години народний депутат України Віктор Балога увірвався в приміщення телекомпанії "М-студіо" (яка належить йому особисто), влаштував там дебош і побив гендиректора Володимира Шубця. Усе відбулося на очах інших журналістів "М-студіо"», - повідомив голова ОДА.

За його словами, нардеп був «розлючений тим, що телерадіокомпанія дає в ефір не тільки його персонально разом із сином-мером».

Геннадій Москаль стверджує, що Віктор Балога «в присутності журналістів (у тому числі жінок) накинувся з матюками на гендиректора, погрожував задавити його як жабу, вирвати поганий язик, печінку й скормити свиням. А потім накинувся на нього з кулаками, репетуючи при цьому: "Будеш показувати мене й Андрія, або заб’ю тебе, як посліднього пса!"».

За словами очільника області, перелякані журналісти написали заяву в поліцію й докладно розповіли про інцидент. Деякі навідріз відмовляються виходити на роботу й просять виділити їм охорону.

«Гендиректор Шубець, котрий вірою й правдою служить клану Балог багато років, письмово описав поліції обставини нападу, однак зі страху відмовився пройти освідчення у експерта щодо завданих побоїв (у нього на обличчі й шиї залишилися сліди від нардепівських пальців)», - повідомляє Геннадій Москаль.

За його словами, відкрито кримінальне провадження за фактом хуліганства, відомості внесені в Єдиний реєстр досудових розслідувань. Вирішується також питання про відкриття кримінального провадження за ст.171 кримінального кодексу – перешкоджання законній професійній діяльності журналістів.

Видання prozak.info пише, що деякі депутати міськради підняли цю тему в соцмережах, і більшість коментарів з цього приводу негативна. Коментарі ж прихильників Віктора Балоги зводяться до того, що гендиректор телебачення «сам винуватий».

Нагадаємо, 3 червня на позачерговому засіданні Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оштрафувала 261 свого ліцензіата за порушення вимог закону щодо прозорості медіавласності, а саме – неподання або несвоєчасне подання до Нацради інформації про структуру власності. Серед оштрафованих Нацрадою - ДП ТРК «Мукачево («М-студіо»), місто Мукачеве Закарпатської області (регіональний телеканал).

На фото - Віктор Балога

Фото: pmg.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4978
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду