«Українському радіо» вдалося уникнути попередження Нацради

«Українському радіо» вдалося уникнути попередження Нацради

17 Червня 2016
1047
17 Червня 2016
17:29

«Українському радіо» вдалося уникнути попередження Нацради

1047
16 червня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення розглянула результати позапланової перевірки Національної телекомпанії України за ліцензію на супутникове мовлення «Українського радіо».
«Українському радіо» вдалося уникнути попередження Нацради
«Українському радіо» вдалося уникнути попередження Нацради

Перевірка була призначена за даними моніторингу від 19 лютого, котрий виявив, що в радіопрограмах «Українського радіо» не подаються імена авторів, назви та адреси виробників програм, як цього вимагає ч. 5 ст. 6 закону «Про телебачення і радіомовлення». Перевірка підтвердила виявлені моніторингом факти.

Втім, керівник радіо «Промінь» (другий канал «Українського радіо») Роман Коляда повідомив, що імена авторів та назва виробника («Українське радіо») завжди називаються в програмах. За його словами, фраза ведучого наприкінці ефіру «З вами був такий-то» якраз і є вказівкою авторства. Після перевірки «Українське радіо» вирішило розробити шаблон для ведучих, як вказувати імена авторів програми, щоб це було прийнятним для Нацради, повідомив пан Коляда. Стосовно адреси виробника програм – пан Коляда висловив сумнів у доцільності такої норми законодавства. З ним погодилися члени Нацради, які навіть висловили готовність ініціювати вилучення такої норми із закону.

Зрештою, члени Нацради вирішили не оголошувати попередження «Українському радіо», як це передбачав проект рішення, а взяли до відома наявність порушень, зобов'язавши усунути їх протягом місяця.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1047
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду