detector.media
17.06.2016 17:29
«Українському радіо» вдалося уникнути попередження Нацради
«Українському радіо» вдалося уникнути попередження Нацради
16 червня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення розглянула результати позапланової перевірки Національної телекомпанії України за ліцензію на супутникове мовлення «Українського радіо».

Перевірка була призначена за даними моніторингу від 19 лютого, котрий виявив, що в радіопрограмах «Українського радіо» не подаються імена авторів, назви та адреси виробників програм, як цього вимагає ч. 5 ст. 6 закону «Про телебачення і радіомовлення». Перевірка підтвердила виявлені моніторингом факти.

Втім, керівник радіо «Промінь» (другий канал «Українського радіо») Роман Коляда повідомив, що імена авторів та назва виробника («Українське радіо») завжди називаються в програмах. За його словами, фраза ведучого наприкінці ефіру «З вами був такий-то» якраз і є вказівкою авторства. Після перевірки «Українське радіо» вирішило розробити шаблон для ведучих, як вказувати імена авторів програми, щоб це було прийнятним для Нацради, повідомив пан Коляда. Стосовно адреси виробника програм – пан Коляда висловив сумнів у доцільності такої норми законодавства. З ним погодилися члени Нацради, які навіть висловили готовність ініціювати вилучення такої норми із закону.

Зрештою, члени Нацради вирішили не оголошувати попередження «Українському радіо», як це передбачав проект рішення, а взяли до відома наявність порушень, зобов'язавши усунути їх протягом місяця.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY