У Криму затримано редактора газети «Аргументы недели-Крым»

У Криму затримано редактора газети «Аргументы недели-Крым»

14 Червня 2016
1211
14 Червня 2016
14:38

У Криму затримано редактора газети «Аргументы недели-Крым»

1211
Сьогодні, 14 червня, в анексованому Криму російська окупаційна влада затримала головного редактора газети «Аргументы недели-Крым» Олексія Салова.
У Криму затримано редактора газети «Аргументы недели-Крым»
У Криму затримано редактора газети «Аргументы недели-Крым»

Про це у своєму Facebook повідомила журналістка газети «Комсомольская правда» Анастасія Мединцева.

За її свідченням, Олесія Салова затримали в одному з кафе в Сімферополі. «Колегу під час обіду вивели з кафе на бульварі Франка», - передає кореспондентка.

Згодом вона опублікувала свою версію того, що відбулося.

«Як і обіцяла подробиці. Олексій Салов був оголошений в міжнародний розшук. Загалом це буде походу третя судимість у нього. 10.11.2009 року він уже був засуджений умовно з випробувальним терміном 1 рік за вимагання. Другий термін: У 2010 році він вимагав у Володимирі у депутата Держдуми Федеральних Зборів РФ 50 тисяч рублів щомісячно, погрожуючи розповсюдити відомості, які можуть заподіяти депутату істотної шкоди. В кінцевому рахунку йому перевели за два місяці 100 тисяч рублів. У 2012 році Жовтневий районний суд міста Володимира за вимагання засудив Салова до одного року колонії-поселення на материковій Росії. Але на місце відбування покарання він так і не з'явився. Відразу поїхав в іншу країну - в Крим (тоді ще український). Ось тоді він був оголошений в розшук. Виходить, ще пару років назад Салов був на території іншої країни "в безпеці". Сидів на європейських грантах, добре жив. А після референдуму в 2014 році Крим став російським. А про нього ніхто не забув. Просто час прийшов», - написала Анастасія Мединцева.

Водночас видання «Каспаров.ру» повідомляло про переслідування Олесія Салова у Росії, а перед звинуваченням журналіста начебто було влаштовано провокацію із підкиданням грошей.

Варто нагадати, що в 2010 році, одразу після затримання у Росії Олексій Салов, на той момент - редактор газеты «Аргументы недели — Владимир», заявив, що його затримано за заявою депутата Держдуми, засновника холдингу «Анікєєв Бізнес Інвест» ( «АБІ») Григорія Анікеєва. Журналіст також заявив, що його справа пов'язана з «небажанням деяких панів чути критику на свою адресу».

Нагадаємо, 15 січня поліція затримала у Верховному суді Криму кримського журналіста, блогера, колишнього головного редактора інтернет-видання «Аргументы недели-Крым» Заїра Акадирова. Затримання відбувалось як викрадення – журналіста намагалися доправити до Центру протидії екстремізму, створеного РФ в окупованому Криму, і погрожували «відправити у підвал». Заїра Акадирова  відпустили тільки після допиту у відділку поліції. Після звільнення він заявив, що за ним ведеться стеження.

19 квітня російські силовики провели обшук у помешканні Заїра Акадирова в Криму. Це четвертий обшук у кримського журналіста цього дня, перед цим стало відомо про обшуки та допити російськими силовиками журналіста Миколи Семени, журналістки Леньяри Абібулаєвої та Руслани Люманової.

20 квітня стало відомо, що ФСБ викликає журналіста на допит. В цей час він перебував за межами півострова. Водночас журналіст заявив, що ховатися від слідства не має наміру.

На фото - Олексій Салов

Фото: vlad.aif.ru

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1211
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду