У Луцьку журналісти виступають проти медійного фестивалю за бюджетні гроші

У Луцьку журналісти виступають проти медійного фестивалю за бюджетні гроші

10 Червня 2016
1397
10 Червня 2016
11:32

У Луцьку журналісти виступають проти медійного фестивалю за бюджетні гроші

1397
Луцькі журналісти вимагають від Національної спілки журналістів України (НСЖУ) відмовитися від ідеї провести фестиваль волинської журналістики, кошторис якого складає 50 тис. грн., за умови фінансування з бюджету.
У Луцьку журналісти виступають проти медійного фестивалю за бюджетні гроші
У Луцьку журналісти виступають проти медійного фестивалю за бюджетні гроші

Про це йдеться у зверненні медійників до керівництва НСЖУ, повідомляє IA ZIK.

У Луцьку відбувся конкурс громадських ініціатив, на які міськрада виділяє кошти із бюджету. Серед - фестиваль волинської журналістики, ініціаторами якого виступили представники обласного осередку НСЖУ.

У зверненні, яке підписали 56 журналістів із газет «Сім’я і дім», «Волинські Новини», інтернет-видань «ВолиньPost», «Громадське. Волинь», «Район. Луцьк», «Таблоїд Волині», інформаційних агентств ZIK, «Четверта влада», «Волинські Новини», «Волинське агентство розслідувань», радіо «Сім’я і дім» та інших видань, організаторів заходу звинувачено у «закрутці голосів».

«Відразу після завершення голосування журналісти виявили накрутку голосів, яку здійснили заради перемоги проекту. Тут і голосування від користувачів з ніками «НСЖУ», і голосування від імені реальних журналістів, і «допомога» студентів місцевого філологічного факультету, яких під час однієї з пар попросили проголосувати за цю ініціативу (cтуденти підтверджують у неформальних розмовах)», – цитує звернення луцьких журналістів ZIK.

Підписанти звертають увагу керівництва НСЖУ, що фестиваль має відбутися не за бюджетні кошти, які «можна витратити на більш нагальніші проблеми».

«Ми переконані, що цей "фестиваль" мав би проводитися за особисті кошти журналістів або ж приватних осіб. Але аж ніяк не за бюджетні, яких журналісти в принципі не мають брати від влади, адже одне із їхніх найперших завдань – контроль та критика влади», – йдеться у зверненні.

Нагадаємо, 12 квітня судді Волинського окружного адміністративного суду Луцька заборонили журналістам фото- і відеофіксацію судового засідання, на якому розглядалось питання поновлення на посадах міліціонерів, що не пройшли  атестації.

У квітні суддя Волинського окружного адміністративного суду Луцька забороняла здійснювати аудіозапис та фотозйомку журналістці «Громадського радіо» під час розгляду позову екс-начальника Маневицького райвідділу поліції щодо поновлення його на посаді. Журналістка звернулася до поліції із заявою про перешкоджання журналістської діяльності.

20 квітня суддя Луцького міськрайонного суду Олег Ющук заборонив журналістам проводити відеозйомку судового засідання. Суд розглядав справу колишнього заступника начальника управління захисту економіки ДЗЕ у Рівненській області Олександра Волошина, якого звинувачують у хуліганстві.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1397
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду