Нищук пропонує передати канал «Культура» Мінкульту

Нищук пропонує передати канал «Культура» Мінкульту

10 Червня 2016
1590
10 Червня 2016
10:33

Нищук пропонує передати канал «Культура» Мінкульту

1590
Міністр культури України Євген Нищук висуває пропозицію передати його відомству телеканал «Культура», який зараз увійшов у систему суспільного мовлення, що створюється на базі Національної телекомпанії України (НТКУ).
Нищук пропонує передати канал «Культура» Мінкульту
Нищук пропонує передати канал «Культура» Мінкульту

Про це міністр сказав в інтерв’ю ІА «Укрінформ».

«У нас зараз є ідея: а чи не забрати під  юрисдикцію міністерства канал «Культура», що нині опинився у Спільнобаченні. Через це скоротилися його редакція і час мовлення. А канал робив дуже важливу роботу, за яку ніхто більше не брався - знімав вистави в театрах, створював фахові передачі про митців та висвітлював різноманітні культурні події. Тож з'явилася ідея, щоб я став голосом культури на такому каналі», - сказав Євген Нищук

Він також відповів на питання журналіста, чи буде вести програму «Мінкульт» на каналі «1+1» замість колишнього міністра культури В’ячеслава Кириленка.

«Я не думаю, що варто повторювати чужий досвід. Якщо б я брався за якийсь подібний проект, то не в такий спосіб і не в такому форматі», - відповів Євген Нищук.

Нагадаємо,  Міністерство інформаційної політики України (МІП) планує відмовитися від ліцензії на цифрове ефірне мовлення телеканалу БТБ, який належить МІП. Міністр Юрій Стець заявив, що підтримує плани, щоб пакет частот каналу БТБ відійшов суспільному мовнику, а саме - телеканалу «Культура».

Генеральний директор НТКУ Зураб Аласанія підтвердив, що НТКУ подаватиме телеканал «Культура» на конкурс на вивільнену від каналу БТБ цифрову ліцензію. «Звісно, ми будемо подаватися на конкурс. Я знаю, що ви не вважаєте цей канал цікавим. Що таке “Культура”? Його ніхто не знає, він десь на супутнику виходить. Але для того, щоб розвиватися, потрібен ресурс», - сказав керівник НТКУ.

Нагадаємо, наприкінці квітня Зураб Аласанія під час чат-конференції на «Детекторі медіа» відповів на запитання про цифрову ліцензію для каналу «Культура»: «Так, для “Культури” частота буде, принаймні, обіцяно зробити все законне для того. Але не БТБ».

Фото: capital.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1590
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду