Колегія Держкомтелерадіо визнала задовільним стан інформаційного простору Херсонщини

Колегія Держкомтелерадіо визнала задовільним стан інформаційного простору Херсонщини

31 Травня 2016
1389
31 Травня 2016
16:37

Колегія Держкомтелерадіо визнала задовільним стан інформаційного простору Херсонщини

1389
31 травня колегія Держкомтелерадіо на своєму черговому засіданні проаналізувала стан розвитку інформаційної і видавничої сфер Херсонської області та визнала його задовільним. Водночас колегія звернула увагу на необхідність встановлення радіовежі та телепередавача для забезпечення транслювання українського мовлення в аналоговому форматі на територію прикордонних до тимчасового окупованого Криму районів області.
Колегія Держкомтелерадіо визнала задовільним стан інформаційного простору Херсонщини
Колегія Держкомтелерадіо визнала задовільним стан інформаційного простору Херсонщини

Про це повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо.

Як доповіла директор департаменту з питань внутрішньої та інформаційної політики Херсонської ОДА Ольга Савенко, в області нараховується 74 загальнонаціональних та місцевих телерадіомовників, з яких 46 загальнонаціональних і 28 місцевих. У цифровому стандарті транслюються програми 32 мовників (29 загальнонаціональних та 3 місцевих). Водночас досі не вирішено питання охоплення цифровим мовленням Високопільського, Нововоронцовського, Верхньорогачицького, Великоолександрівського та Скадовського районів.

Колегія Держкомтелерадіо схвалила рішення підготувати звернення до Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення стосовно сприяння розбудові цифрового телебачення у районах Херсонської області, де відсутнє покриття.

Наразі філія НТКУ «Херсонська регіональна дирекція «Скіфія» забезпечує в аналоговому телестандарті охоплення населення області на рівні 61,5% з покриттям території близько 70%. В цифровому телевізійному стандарті DVB-T2 ця ТРК охоплює 87,2% населення області з покриттям території 75%. В FM-мережі охоплення населення дорівнює 90% з покриттям території 82%.

Колегія рекомендувала Держкомтелерадіо звернутися до Нацради з питань телебачення і радіомовлення, Міністерства інформаційної політики України та Концерну РРТ щодо сприяння встановленню радіовежі в селі Чонгар Генічеського району Херсонщини  та телевізійного передавача на радіотелевізійній станції ВРС-Чаплинка з метою забезпечення транслювання українських телепрограм в аналоговому форматі на територію прикордонних до тимчасового окупованого Криму районів області.

В області зареєстровано та перереєстровано 716 періодичних друкованих ЗМІ, з яких 29 - видання комунальної форми власності. Всього в області постійно функціонують 20 районних та міських комунальних газет, загальний наклад яких складає близько 63 тис. примірників. Виявили бажання взяти участь у першому етапі реформування 8 редакцій, у другому етапі - 11.

Нагадаємо, 18 лютого Нацрада створила робочу групу з розвитку телерадіомовлення в південних районах Херсонської області та на територію тимчасово окупованого Криму й Севастополя. Робочу групу очолив член Нацради Сергій Костинський.

22 квітня члени робочої групи на черговому засіданні проаналізували ситуацію з мовленням у Херсонській області та вирішили розробити план дій щодо поширення сигналу українських радіостанцій і телеканалів у так званих «білих плямах» – місцях, де покриття сигналом наразі немає.

Також робоча група опрацьовує питання мовлення на окупований Крим змайбутньої 150-метрової телевежі в селищі Чонгар Херсонської області.

Крім того у смт Чаплинка на Херсонщині буде встановлено новий передавач потужністю 5 кВт замість передавача потужністю 100 Вт. Новий передавач повинен забезпечити покриття українським телемовленням районів області, прилеглих до окупованого Криму.

26 травня український радіосигнал почав надходити на територію окупованого Криму. В АР Крим на частоті 101.4 FM почало мовити «Українське радіо».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1389
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду