detector.media
31.05.2016 16:37
Колегія Держкомтелерадіо визнала задовільним стан інформаційного простору Херсонщини
Колегія Держкомтелерадіо визнала задовільним стан інформаційного простору Херсонщини
31 травня колегія Держкомтелерадіо на своєму черговому засіданні проаналізувала стан розвитку інформаційної і видавничої сфер Херсонської області та визнала його задовільним. Водночас колегія звернула увагу на необхідність встановлення радіовежі та телепередавача для забезпечення транслювання українського мовлення в аналоговому форматі на територію прикордонних до тимчасового окупованого Криму районів області.

Про це повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо.

Як доповіла директор департаменту з питань внутрішньої та інформаційної політики Херсонської ОДА Ольга Савенко, в області нараховується 74 загальнонаціональних та місцевих телерадіомовників, з яких 46 загальнонаціональних і 28 місцевих. У цифровому стандарті транслюються програми 32 мовників (29 загальнонаціональних та 3 місцевих). Водночас досі не вирішено питання охоплення цифровим мовленням Високопільського, Нововоронцовського, Верхньорогачицького, Великоолександрівського та Скадовського районів.

Колегія Держкомтелерадіо схвалила рішення підготувати звернення до Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення стосовно сприяння розбудові цифрового телебачення у районах Херсонської області, де відсутнє покриття.

Наразі філія НТКУ «Херсонська регіональна дирекція «Скіфія» забезпечує в аналоговому телестандарті охоплення населення області на рівні 61,5% з покриттям території близько 70%. В цифровому телевізійному стандарті DVB-T2 ця ТРК охоплює 87,2% населення області з покриттям території 75%. В FM-мережі охоплення населення дорівнює 90% з покриттям території 82%.

Колегія рекомендувала Держкомтелерадіо звернутися до Нацради з питань телебачення і радіомовлення, Міністерства інформаційної політики України та Концерну РРТ щодо сприяння встановленню радіовежі в селі Чонгар Генічеського району Херсонщини  та телевізійного передавача на радіотелевізійній станції ВРС-Чаплинка з метою забезпечення транслювання українських телепрограм в аналоговому форматі на територію прикордонних до тимчасового окупованого Криму районів області.

В області зареєстровано та перереєстровано 716 періодичних друкованих ЗМІ, з яких 29 - видання комунальної форми власності. Всього в області постійно функціонують 20 районних та міських комунальних газет, загальний наклад яких складає близько 63 тис. примірників. Виявили бажання взяти участь у першому етапі реформування 8 редакцій, у другому етапі - 11.

Нагадаємо, 18 лютого Нацрада створила робочу групу з розвитку телерадіомовлення в південних районах Херсонської області та на територію тимчасово окупованого Криму й Севастополя. Робочу групу очолив член Нацради Сергій Костинський.

22 квітня члени робочої групи на черговому засіданні проаналізували ситуацію з мовленням у Херсонській області та вирішили розробити план дій щодо поширення сигналу українських радіостанцій і телеканалів у так званих «білих плямах» – місцях, де покриття сигналом наразі немає.

Також робоча група опрацьовує питання мовлення на окупований Крим змайбутньої 150-метрової телевежі в селищі Чонгар Херсонської області.

Крім того у смт Чаплинка на Херсонщині буде встановлено новий передавач потужністю 5 кВт замість передавача потужністю 100 Вт. Новий передавач повинен забезпечити покриття українським телемовленням районів області, прилеглих до окупованого Криму.

26 травня український радіосигнал почав надходити на територію окупованого Криму. В АР Крим на частоті 101.4 FM почало мовити «Українське радіо».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY