У Черкасах пройде телерадіофестиваль «Кобзар єднає Україну»

У Черкасах пройде телерадіофестиваль «Кобзар єднає Україну»

17 Травня 2016
1466
17 Травня 2016
11:44

У Черкасах пройде телерадіофестиваль «Кобзар єднає Україну»

1466
З 19 по 23 травня на базі Черкаської філії НТКУ відбудеться Всеукраїнський фестиваль телевізійних і радіопрограм «Кобзар єднає Україну», засновником і організатором якого є Держкомтелерадіо.
У Черкасах пройде телерадіофестиваль «Кобзар єднає Україну»
У Черкасах пройде телерадіофестиваль «Кобзар єднає Україну»

Про це повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо.

Фестиваль присвячено 202-ій річниці з дня народження Т.Г. Шевченка. Його мета - сприяти вивченню і осмисленню духовних заповітів великого Кобзаря, впливу його спадщини на утвердження громадянської свідомості і патріотизму.

У рамках фестивалю відбудеться конкурс теле- та радіопрограм. Цього року на конкурс надійшло 63 телевізійні роботи та 35 радіопрограм від усіх регіональних філій Національної телекомпанії України (НТКУ). Програми-переможці згодом будуть транслюватися в ефірі регіональних філій та НТКУ.

Серед заходів фестивалю - робота творчих майстерень, перегляд, прослуховування та обговорення фестивальних программ, презентація творчих проектів гостей фестивалю. Крім того 21 травня голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко проведе у Черкасах нараду директорів філій НТКУ.

Учасники фестивалю візьмуть також участь у Всеукраїнському святі «В сім’ї вольній, новій», що пройде у Каневі (Черкаська область) у день перепоховання Тараса Шевченка 22 травня.

Нагадаємо, на конкурс «Кобзар єднає Україну» було представлено понад 100 робіт державних телерадіокомпанії з усіх областей, приватних й комунальних студій з кількох міст і столиці.

Гран-прі конкурсу для телевізійних програм отримали:

- Черкаська ОДТРК, телепрограма «Я до тебе прилітатиму з хмари на розмову»;

- Полтавська ОДТРК «Лтава», телепрограма «Три літа Тараса Шевченка».

Гран-прі для радіопрограм отримали:

- Національний Всеукраїнський радіо-марафон «Борітеся - поборете! Шевченко мобілізує»;

- телерадіопроект Національної радіокомпанії України «Мистецькі історії», концертна програма «Нова пісенна Шевченкіана».

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1466
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду