detector.media
17.05.2016 11:44
У Черкасах пройде телерадіофестиваль «Кобзар єднає Україну»
У Черкасах пройде телерадіофестиваль «Кобзар єднає Україну»
З 19 по 23 травня на базі Черкаської філії НТКУ відбудеться Всеукраїнський фестиваль телевізійних і радіопрограм «Кобзар єднає Україну», засновником і організатором якого є Держкомтелерадіо.

Про це повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо.

Фестиваль присвячено 202-ій річниці з дня народження Т.Г. Шевченка. Його мета - сприяти вивченню і осмисленню духовних заповітів великого Кобзаря, впливу його спадщини на утвердження громадянської свідомості і патріотизму.

У рамках фестивалю відбудеться конкурс теле- та радіопрограм. Цього року на конкурс надійшло 63 телевізійні роботи та 35 радіопрограм від усіх регіональних філій Національної телекомпанії України (НТКУ). Програми-переможці згодом будуть транслюватися в ефірі регіональних філій та НТКУ.

Серед заходів фестивалю - робота творчих майстерень, перегляд, прослуховування та обговорення фестивальних программ, презентація творчих проектів гостей фестивалю. Крім того 21 травня голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко проведе у Черкасах нараду директорів філій НТКУ.

Учасники фестивалю візьмуть також участь у Всеукраїнському святі «В сім’ї вольній, новій», що пройде у Каневі (Черкаська область) у день перепоховання Тараса Шевченка 22 травня.

Нагадаємо, на конкурс «Кобзар єднає Україну» було представлено понад 100 робіт державних телерадіокомпанії з усіх областей, приватних й комунальних студій з кількох міст і столиці.

Гран-прі конкурсу для телевізійних програм отримали:

- Черкаська ОДТРК, телепрограма «Я до тебе прилітатиму з хмари на розмову»;

- Полтавська ОДТРК «Лтава», телепрограма «Три літа Тараса Шевченка».

Гран-прі для радіопрограм отримали:

- Національний Всеукраїнський радіо-марафон «Борітеся - поборете! Шевченко мобілізує»;

- телерадіопроект Національної радіокомпанії України «Мистецькі історії», концертна програма «Нова пісенна Шевченкіана».

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY