Рівень довіри українців до медіа складає 35% - дослідження

Рівень довіри українців до медіа складає 35% - дослідження

25 Квітня 2016
4657
25 Квітня 2016
14:06

Рівень довіри українців до медіа складає 35% - дослідження

4657
За результатами соціологічного дослідження центру SOCIS, яке проведене на замовлення телеканалу «1+1», найвищий рівень довіри українців має церква - 68%. На другому місці за рівнем довіри армія: воякам довіряють 63% опитаних. Половина українців схильні довіряти повністю або частково поліції. Рівень довіри до ЗМІ становить майже 35%.
Рівень довіри українців до медіа складає 35% - дослідження
Рівень довіри українців до медіа складає 35% - дослідження

Про це повідомляє сайт каналу «24».

Президента України Петра Порошенка в цілому підтримує 21% українців.  Найвищі показники підтримки зафіксовані в Києві (52,7%), найнижчі - в південних областях (38,3%). При цьому найбільше Петру Порошенко не довіряють жінки (77,7%).

Чинний глава Кабміну Володимир Гройсман істотно обійшов Арсенія Яценюка в рівні довіри. Глава уряду набрав 21,2%, а його попередник - лише 7,5%. При цьому Арсеній Яценюк має вищі, ніж у Володимира Гройсмана, показники непідтримки - 91% проти 66,2%.

Міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова підтримує 2% українців. Скоріше довіряють - 9,1%, швидше або повністю не довіряють керівнику МВС - 77,3%.

Ще більш низький рейтинг, ніж Арсен Аваков, має глава НБУ Валерія Гонтарєва, яку в цілому підтримує лише 4,3%, а не довіряють - 84,2%.

У рейтингу довіри бізнесмен Ренат Ахметов отримав 22%. Однак його антирейтинг становить 73,1%. Іншого бізнесмена Ігоря Коломойського, який очолював Дніпропетровську область, підтримало 10,7%. Не довіряють йому 81,3%. При цьому зять екс-президента Леоніда Кучми, бізнесмен Віктор Пінчук користується підтримкою 13,3%. Його роботу не схвалює 68%.

Серед парламентських опозиціонерів найбільшу підтримку має лідер «Самопомочі», мер Львова Андрій Садовий. Його в цілому підтримує 35,8%. Далі йдуть лідер радикалів Олег Ляшко (31,3%), лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко (24,7%), лідер «Опозиційного блоку» Юрій Бойко (20,1%). У Юлії Тимошенко найбільший рівень довіри зафіксовано на заході України, а найнижчий - на півдні. Андрій Садовий користується популярністю в Києві і не може цим похвалитися в південних регіонах. Юрію Бойку довіряють найменше в столиці і підтримують жителі півдня. При цьому Олега Ляшка майже однаково високо оцінюють на півночі і в центрі країни.

Незаконно засуджена в Росії українська льотчиця Надія Савченко найбільш популярна серед українців. Її рівень підтримки складає 68,3%. Не довіряють їй 25%. Лідер музичного гурту «Океан Ельзи» Святослав Вакарчук може похвалитися довірою в 60,8%.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4657
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду