Сайт «15 минут» заблоковано за поданням російської прокуратури Криму

Сайт «15 минут» заблоковано за поданням російської прокуратури Криму

1 Квітня 2016
1538
1 Квітня 2016
13:55

Сайт «15 минут» заблоковано за поданням російської прокуратури Криму

1538
Так звана «Прокуратура Республіки Крим», що діє на окупованому півострові на користь влади РФ, повідомляє, що за її поданням було заблоковано інтернет-портал, власником якого є Ленур Іслямов. Йому належить кримськотатарський медіахолдинг ATR, до якого входить заблоковане напередодні у Криму інтернет-видання «15 минут».
Сайт «15 минут» заблоковано за поданням російської прокуратури Криму
Сайт «15 минут» заблоковано за поданням російської прокуратури Криму

На офіційному сайті російської прокуратури Криму повідомляється, що прокуратура провела перевірку виконання законодавства РФ про інформацію, інформаційні технології і їх захисту.

Так звана «прокуратура Республіки Крим» заявляє, що «один з новинних інтернет-порталів, фактичним власником якого є Ленур Іслямов, систематично розміщує публікації екстремістського змісту. Зокрема, інтернет-ресурс здійснює інформаційний супровід дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності Російської Федерації, пропаганду проведення так званої "цивільної блокади Криму", створює умови для залучення в ряди незаконного збройного формування нових добровольців і ін.».

Російська прокуратура окупованого півострова ініціювала перед Генеральною прокуратурою Російської Федерації питання про обмеження доступу до інформації, поширюваної на інтернет-ресурсі.

«Генеральна прокуратура Російської Федерації, підтримавши позицію кримської прокуратури, підготувала вимогу в Федеральну службу з нагляду у сфері зв'язку, інформаційних технологій і масових комунікацій про обмеження доступу до вищезазначеного інтернет-ресурсу. В даний час доступ до нього заблоковано», - повідомляє так звана «прокуратура Криму», не вказуючи при цьому назву інтернет-ЗМІ.

Нагадаємо, 29 березня в окупованому Росією Криму було заблоковане інтернет-видання «15 минут», що входить до кримськотатарського холдингу ATR, редакція якого працює у Києві.

30 березня видання повідомило, що у зв'язку з тим, що Роскомнагляд заблокував 29 березня доступ до сайту «15 минут» в Криму, редакція буде розміщувати всі новини в повному обсязі на своїх сторінках у соціальній мережі Facebook, а саме - ATR, «15 минут», групі ATR Channel, а також в мережі «Одноклассники» в групі «Первое крымскотатарское телевидение ATR».

16 грудня 2015 року  колектив інтернет-видання «15 минут», що входить до кримськотатарського медіахолдингу ATR, повідомив про припинення роботи у Криму. Власник холдингу Ленур Іслямов заявив, що на півострові не залишилося вільної журналістики, журналісти працюють під тиском і запропонував співробітникам сайту переїхати до материкової України, щоб продовжити роботу на сайті «15 минут». Колишній колектив «15 минут» заявив, що буде створювати нове інтернет-видання.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1538
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду