Роскомнагляд заблокував у Росії сайт українського інформагентства «Укрінформ»

Роскомнагляд заблокував у Росії сайт українського інформагентства «Укрінформ»

29 Березня 2016
1951
29 Березня 2016
10:37

Роскомнагляд заблокував у Росії сайт українського інформагентства «Укрінформ»

1951
28 березня Федеральна служба з нагляду у сфері зв'язку, інформаційних технологій і масових комунікацій РФ (Роскомнагляд) повідомила українське національне інформагентство «Укрінформ» про обмеження доступу до сайту ukrinform.ru як до «інформаційного ресурсу, на якому розміщена інформація, яка містить заклики до масових безладів, здійснення екстремістської діяльності, участі в масових (публічних) заходах, що проводяться з порушенням встановленого порядку».
Роскомнагляд заблокував у Росії сайт українського інформагентства «Укрінформ»
Роскомнагляд заблокував у Росії сайт українського інформагентства «Укрінформ»

Про це йдеться на сайті інформагентства.

Таке рішення прийнято у зв'язку з публікацією «Укрінформом» 15 квітня 2015 року коментаря голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова під заголовком: «Україні слід готуватися до повномасштабного військового конфлікту з Росією».

Зокрема, Генпрокуратуру РФ обурило таке висловлювання Рефата Чубарова: «Я один з тих, хто закликає готуватися до найгіршого - до відкритої війни з Росією... Якщо ми дійсно дбаємо про Україну, хочемо, щоб вона відбулася, і ми жили в країні, яка користується високою повагою серед своїх сусідів, і головне, сама себе поважає - ми повинні повернути Крим. Тому для нас війна закінчиться тільки тоді, коли Крим буде у складі української держави».

На думку Генпрокуратури РФ, цей коментар містить «заклики до масових безладів, здійснення екстремістської діяльності або участі у масових (публічних) заходах, що проводяться з порушенням встановленого порядку, а саме: заклики до здійснення екстремістської діяльності..., заклики до порушення територіальної цілісності Російської Федерації».

Як наголошується в повідомленні Роскомнагляду, на підставі вимоги Генпрокуратури РФ від 30.09.2015 «Про вжиття заходів щодо обмеження доступу до інформаційних ресурсів, які поширюють інформацію, що містить заклики до масових безладів, здійснення екстремістської діяльності або участі у масових (публічних) заходах, що проводяться з порушенням встановленого порядку, доступ до інформаційного ресурсу (сторінок) http://www.ukrinform.ru  обмежується операторами зв'язку на території Російської Федерації».

2 лютого «Укрінформ» отримав від Роскомнагляду вимогу «негайно видалити» цей коментар Рефата Чубарова, але відмовився це зробити.

Нагадаємо, у лютому Роскомнагляд «обмежив доступ» на території Росії до інтернет-видання «Українська правда» услід за блокуванням інших українських новинних сайтів ЛІГА.net, «РБК-Україна», «Апостроф». Головна редакторка «Української правди» Севгіль Мусаєва-Боровик підтвердила «Детектору медіа», що редакція «Української правди» отримала повідомлення Роскомнагляду про «обмеження доступу до інформаційного ресурсу» на території РФ через новину про заяву глави Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова, опубліковану у квітні 2015 року. За її словами, редакція «УП» відмовилася видаляти новину на вимогу Роскомнагляду.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1951
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду