Медіахолдинг Курченка заявляє, що має право використовувати домен forbes.ua

Медіахолдинг Курченка заявляє, що має право використовувати домен forbes.ua

11 Лютого 2016
1797
11 Лютого 2016
16:33

Медіахолдинг Курченка заявляє, що має право використовувати домен forbes.ua

1797
У заяві медіахолдингу UMH Group («Український медіа холдинг»), власником якого є Сергій Курченко, розповсюдженій після блокування домену першого рівня forbes.ua, йдеться, що холдинг використовує бренд Forbes легально. Видання «Forbes Україна» належить UMH Group і видається за франшизою правовласника - американського видавничого дому Forbes Media.
Медіахолдинг Курченка заявляє, що має право використовувати домен forbes.ua
Медіахолдинг Курченка заявляє, що має право використовувати домен forbes.ua

Заяву розповсюдила прес-служба UMH Group.

UMH закликає ЗМІ «не спекулювати на темі легальності видання Forbes Україна». «Останнім часом в ряді видань з'явилася інформація про те, що UMH нібито незаконно використовує бренд Forbes. Активне поширення неправдивої інформації про нібито незаконне використання UMH домену forbes.ua є цілеспрямованою акцією з дискредитації найбільшого медіахолдингу України з боку конкурентів на ринку. На сьогодні дійсно йде судовий спір між UMH Group і Forbes Media, який є суто юридичним суперечкою між господарюючими суб'єктами», - заявляє медіахолдинг.

Як стверджує UMH Group, в рамках судового спору «не приймалося жодного рішення, яке будь-яким чином обмежувало права групи щодо використання бренду Forbes». UMH Group заявляє також, що холдингу «належить абсолютно легальне право використовувати домен forbes.ua». Як йдеться у заяві, це право «гарантоване ліцензійним договором, дійсним до закінчення 2018 року, а також домовленістю, досягнутою між Forbes Media і ліцензіатом в рамках арбітражного судочинства про те, що ліцензіат має право використовувати бренд Forbes до розгляду справи по суті і виконання рішення арбітра».

UMH Group також запевняє, що гарантує повне і своєчасне інформування ринку про стан справ по всіх проектах холдингу.

Як повідомляв «Детектор медіа», домен першого рівня видання «Forbes Україна» forbes.ua, який був нещодавно був розблокований за рішенням суду в Україні, знову став недоступним. При спробі відкрити цю адресу відбувається переадресація на домен другого рівня forbes.net.ua або на повідомлення про захист домену за допомогою MarkMonitor (онлайн-сервіс, призначений для захисту торгових марок в інтернеті). Олександр Ольшанський, власник компанії Imena.ua, пояснив, що нинішнє блокування за допомогою системи MarkMonitor було здійснене американцями незалежно від українського реєстратора.

Нагадаємо, 7 серпня 2015 року припинив працювати сайт української версії журналу Forbes forbes.ua. Натомість матеріали видання розміщувалися за адресою forbes.net.ua. При цьому переадресації зі старого сайту на новий не відбувалося.

8 серпня компанія Forbes Media в особі старшого віце-президента з корпоративних комунікацій Forbes Мії Карбонелл заявила, що UMH Group більше не має права використовувати бренд Forbes, а також контент цього видання.  

Навесні 2014 року стало відомо, що американський видавничий дім Forbes відкликає ліцензію на випуск української версії журналу Forbes у компанії UMH Group. Згідно з офіційним листуванням юристів, «асоціація з "Forbes Україна" під керівництвом Сергія Курченка завдала шкоди престижу бренду Forbes і заплямувала товарний знак Forbes».

В офіційній заяві, поширеній 1 квітня 2014 року, UMH Group заявила, що видання журналу «Forbes Украина» продовжується «на законних підставах, відповідно до умов ліцензійної угоди і за узгодженням з власником брендуForbes Media LLC (США)».

У грудні 2015 року господарський суд однієї з областей України зобов'язав доменного реєстратора Imena.ua розблокувати домен першого рівня forbes.ua. Представники американського видавничого дому Forbes Media заявлили, що розблокування домену forbes.ua відбулось без їх відома.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1797
Читайте також
18.06.2018 14:20
Дар’я Мещерякова
для «Детектора медіа»
1 585
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду