Forbes відкликає ліцензію на випуск української версії журналу

Forbes відкликає ліцензію на випуск української версії журналу

8 Березня 2014
5591
8 Березня 2014
20:34

Forbes відкликає ліцензію на випуск української версії журналу

5591
Forbes відкликає ліцензію на випуск української версії журналу
Forbes відкликає ліцензію на випуск української версії журналу

Американський видавничий дім Forbes відкликає ліцензію на випуск української версії журналу Forbes у компанії UMH Group, що належить мільярдерові Сергію Курченку - одному з осіб, щодо якої США ввели санкції у зв'язку з подіями в Україні. Про це повідомляє Російська служба BBC з посиланням на портал BuzzFeed.

 

Представник Forbes повідомив порталу BuzzFeed, що видавничий дім також залишив Мігель Форбс, член родини Форбсів, який схвалив передачу ліцензії на видання новому власнику , який мав тісні зв'язки з колишнім президентом України Віктором Януковичем.

 

Разом з тим американський Forbes наполягає на тому, що відхід Мігеля Форбса з видавничого дому ніяк не пов'язаний з Україною і відбувся ще в грудні минулого року - хоча досі про це офіційно не оголошувалося.

 

Нагадаємо, що в листопаді 2013 року редакція українського Forbes опинилася в центрі скандалу: з видання одночасно звільнилися 14 співробітників, скаржачись на цензуру після зміни власника UMH Group, яким став Сергій Курченко. Згодом їхня кількість зросла до 17.

 

Головний редактор журналу Михайло Котов заперечив цензуру, назвавши причиною звільнення об'єднання в одну редакцію колективів журналістів, які працювали над сайтом і над паперовою версією журналу. Керівник UMH Group Юрій Ровенський назвав звільнення журналістів Forbes провокацією задля власного піару.

 

Тоді ж в американській корпорації Forbes на пряме запитання «Детектор медіа», чи має намір корпорація відкликати ліцензію, відповіли: «Події розвиваються у "Forbes Украина", і ми залишаємося близькими до цього питання. Всі наші іноземні ліцензіати зобов'язані дотримуватися тих же високих стандартів редакційних і керівних принципів, які використовує Forbes. Редакційна незалежність має першорядне значення для Forbes і займає центральне місце в нашій місії».

 

Як відомо, UMH Group (Український медіахолдинг, УМХ) випускає журнал «Forbes Украина» з березня 2011 року. У листопаді 2013 року власник групи компаній СЄПЕК (ВЕТЭК) Сергій Курченко і засновник, президент UMH group Борис Ложкін оголосили про дострокове закриття угоди з купівлі компаніями пана Курченка 99,9% акцій UMH group.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5591
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Qcumber
3672 дн. тому
Оригінал статті на BuzzFeed щодо цього (для тих, хто не хоче читати пере-передруковки): http://www.buzzfeed.com/maxseddon/forbes-distances-itself-from-ukrainian-magazine-as-oligarch
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду