Журі Національного конкурсу кінофестивалю «Молодість» очолить Роман Балаян

Журі Національного конкурсу кінофестивалю «Молодість» очолить Роман Балаян

11 Вересня 2015
2085
11 Вересня 2015
10:38

Журі Національного конкурсу кінофестивалю «Молодість» очолить Роман Балаян

2085
Журі Національного конкурсу кінофестивалю «Молодість» очолить Роман Балаян
Журі Національного конкурсу кінофестивалю «Молодість» очолить Роман Балаян

У конкурсній програмі 45-го Київського міжнародного кінофестивалю (КМКФ) «Молодість» буде  шість секцій: Міжнародний конкурс, в якому покажуть повнометражні ігрові фільми, дебютні короткометражки та студентські фільми, Національний конкурс, «Молодість - дітям» та конкурсна програма Sunny Bunny («Сонячний зайчик») фільмів про ЛГБТ. Про це стало відомого на прес-конференції з нагоди проведення ювілейного КМКФ 10 вересня, повідомляє видання LB.ua.

 

У ході прес-конференції також стало відомо, що журі Національної програми очолить український режисер Роман Балаян.

 

У позаконкурсній програмі КМКФ у глядачів буде можливість побачити українські прем'єри, німецькомовне і франкомовне кіно, скандинавську панораму, програму «Фестиваль фестивалів» і ретроспективну програму «Сторіччя». Так, у програмі кінофестивалю французька стрічка «Розенна» Івана Ле Мойна, фільм-номінант на «Оскар-2016» від Німеччини «У лабіринті мовчання» Джуліо Річареллі, скандинавську програму відкриє фільм ісландського режисера Грімура Хаконарсона «Барани».

 

В рамках ретроспективної програми, присвяченої 100-річчю від дня народження майстрів світового кінематографа увазі глядачів представлять легендарні фільми «Касабланка» Майкла Кертіса (сторіччя виконавиці головної ролі Інгрід Бергман), «Грек Зорба» Міхаліса Какоянніс (сторіччя актора Ентоні Квіна), «Леді з Шанхаю» Орсона Уеллса.

 

За словами генерального директора кінофестивалю «Молодість» Андрія Халпахчі, в рамках цієї програми чекають приїзду польської акторки Данути Шафлярської, якій нещодавно виповнилося 100 років. З її участю покажуть польський фільм «Час вмирати» режисерки Дороти Кендзежавської.

 

Покажуть поза конкурсом  картину американського режисера Девіда Новака Finding Babel.

 

Фестиваль пройде в столичних кінотеатрах «Київ», «Кінопанорама», «Сінема-Сіті», Kronverk Cinema Skymall, «Жовтень».

 

Нагадаємо, 45-й ювілейний Київський міжнародний кінофестиваль «Молодість» стартуватиме показом картини британського кінорежисера Ендрю Хея «45 років». Захід пройде 24 жовтня в Національному академічному драматичному театрі ім.  Івана Франка.

 

Київський міжнародний кінофестиваль (КМКФ) «Молодість» цьогоріч продемонструє конкурсну програму Sunny Bunny («Сонячний зайчик») фільмів про ЛГБТ, незважаючи на події минулого року, коли противники програми влаштували провокації, аби зірвати покази. Як відомо, 29 жовтня 2014 року, під час сеансу фільму «Літні ночі» з програми Sunny Bunny противники показу підпалили зал «Гегемон» кінотеатру «Жовтень». Внаслідок підпалу кінотеатр зазнав серйозних руйнувань - збитки від пожежі орієнтовно становлять 7 млн грн.

 

У програмі 45-му міжнародному кінофестивалі «Молодість» буде представлена стрічка Сергія Лозниці «Подія». Стрічка кінорежисера стане спеціальною подією кінофестивалю. «Подія» - документальний фільм, знятий в копродукції Нідерландів та Бельгії. Ідеться в ньому про драматичні події серпня 1991 року в Санкт-Петербурзі, коли на Палацову площу міста вийшли тисячі людей на підтримку демократичних сил.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2085
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду