Молодь діаспори створює медіа для підтримки України

Молодь діаспори створює медіа для підтримки України

26 Серпня 2015
1873
26 Серпня 2015
17:45

Молодь діаспори створює медіа для підтримки України

1873
Молодь діаспори створює медіа для підтримки України
Молодь діаспори створює медіа для підтримки України

Світовий конгрес українських молодіжних організацій (СКУМО) планує створити кілька ЗМІ, які інформуватимуть про діяльність української діаспори у світі. Про це повідомляє видання «Знай».

 

Відповідний меморандум про співпрацю з Міністерством інформаційної політики України СКУМО підписав сьогодні, 26 серпня.

 

Президент СКУМО Мирослав Гочак повідомив на брифінгу, що спочатку буде створено інформаційне агентство, що вироблятиме продукт про діяльність української діаспори у світі, а згодом - журнал, в якому висвітлюватимуться події на підтримку України  з боку діаспори.

 

Усіх діаспорян, які хочуть взяти участи в проекті, навчатимуть знімати відеоролики, писати статті про події в Україні та за кордоном. Планується, що з часом це переросте в створення незалежних відеостудій, низки інформаційних ресурсів та медіацентрів у ключових світових центрах.

 

«Наразі тисячі українців у світі готові долучатися до проукраїнських заходів лише за дзвінком. Треба централізувати це прагнення та використовувати, всі ресурси для цього в нас є», - сказав пан Гочак.

 

Публікації будуть виходити місцевою та українською мовами. Фінансувати створення інформаційного холдингу шукатимуть у європейських та незалежних фондах.

 

«Українська діаспора - це потужний ресурс, який можна використовувати на користь Україні. Моя мати живе в Італії, брати розкидані по світу і я, як ніхто інший, знаю, що вони готові брати участь у інформаційної підтримці України. Сьогодні ми розпочинаємо потужну програму інформаційної співпраці», - сказав міністр інформаційної політики Юрій Стець.

 

Як повідомляє «Знай», 26 серпня в Одесі відкрився Третій Світовий конгрес українських молодіжних організацій. В ньому беруть участь понад 100 учасників з 30 країн. Цього року обговорюватиметься також підтримка євроінтеграції України, залучення інвестицій з молодіжних фондів та координація волонтерської допомоги з-за кордону.

 

Нагадаємо, у січня в Чикаго (США) розпочав вихід журнал Ukrainian Chicago, над яким працює команда медіапорталу української діаспори Vidia. Журнал присвячено життю української громади у США, він виходить щодватижні українською та англійською.

 

«Детектор медіа» 

Фото - «Радіо Свобода»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1873
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду