Верховна Рада включила Надію Савченко до складу делегації України у ПАРЄ

Верховна Рада включила Надію Савченко до складу делегації України у ПАРЄ

25 Грудня 2014
5220
25 Грудня 2014
11:15

Верховна Рада включила Надію Савченко до складу делегації України у ПАРЄ

5220
Верховна Рада включила Надію Савченко до складу делегації України у ПАРЄ
Верховна Рада включила Надію Савченко до складу делегації України у ПАРЄ

Верховна Рада звернулася до міжнародних організацій та міжпарламентських асамблей щодо звільнення українського пілота, народного депутата Надії Савченко та включила пункт щодо включення її до складу постійної делегації України в Парламентській асамблеї ради Європи (ПАРЄ). Про це повідомляє «Українська правда».

 

Відповідне рішення депутати прийняли сьогодні, 25 грудня, 321 голосом.

 

Також у тексті постанови містяться прізвища інших полонених українців, що перебувають у російських в'язницях.

 

Нагадаємо, адвокат Марк Фейгін повідомив, що Надія Савченко має намір голодувати до 26 січня 2015 року - дати, коли розпочинається сесія Парламентської ради Європи (ПАРЄ) у Страсбурзі (Франція). Якщо вона вступить у повноваження делегата ПАРЄ від України і набере дипломатичній імунітет, російська влада повинна  її відпустити з-під варти, каже адвокат.

 

На своїй сторінці у Twitter адвокат інформував, що Надія Савченко розпочала голодування 13-го грудня. За його словами, вона втратила близько п'яти кілограмів ваги і не піддається на вмовляння припинити акцію, небезпечну для її здоров'я.

 

Надія Савченко заявила, що визнає себе виключно військовополоненою і політв'язнем. Її продовжують звинувачувати у загибелі журналістів телеканалу «Россия 1»., хоча адвокати доводять алібі льотчиці та її непричетність до загибелі кореспондентів.

 

З набуттям Надії Савченко дипломатичного імунітету як делегата ПАРЄ, РФ не матиме права утримувати українську громадянку у СІЗО і переслідувати її у кримінальній справі. 

 

22 грудня стало відомо, що Московський міський суд відхилив скаргу української льотчиці, народного депутата («Батьківщина») Надії Савченко і залишив її під арештом. У відповідь вона заявила, що продовжить безстрокове голодування.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5220
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду