Ганна Герман та перекладач її книги здобули літературні премії у Франції

Ганна Герман та перекладач її книги здобули літературні премії у Франції

23 Листопада 2014
5913
23 Листопада 2014
15:40

Ганна Герман та перекладач її книги здобули літературні премії у Франції

5913
Ганна Герман та перекладач її книги здобули літературні премії у Франції
Ганна Герман та перекладач її книги здобули літературні премії у Франції

Нова книга Ганни Герман «Дівчинка і косміти», що вийшла цього року у перекладі французькою, удостоєна літературної премії Солензара. Про це з посиланням на повідомлення Інституту Солензара повідомляє «Буквоїд».

 

За цими даними, пані Герман - 17-та у переліку бенефіціарів. Також премію присуджено поетам і письменникам з Болгарії (Радко Радков, Дімітар Методієв, Стелла Марі, Ніколай Коєв), Франції (Атанас Ванчев де Трасі, Жерар Муру), Сирії (Мустафа Тлас), Великобританії (Нортон Ходжес), Італії (Маріо Луці), Об'єднаних Арабських Еміратів (Абдулла аль-Фейсал бін Абдулазіз Аль Сауд) та інші.

 

Усім 17-тьом присуджено по Гран-прі.

 

Вручення премії відбудеться 27 листопада в готелі «Резиденція Ламартіна» (Ніцца). 

 

Премію засновано в 1982 році низкою академіків Французької Академії, професорами Сорбонни. Серед засновників премії - відомі політики, громадські діячі, діячі культури Франції».

 

 

Поет Атанас Ванчев де Трасі походить з Болгарії. Нині мешкає у Франції та є членом ПЕН-клубу країни. Автор 28-ми збірників поезії. Два роки - 1993 та 1994-й присвятив вивченню російської поезії 

 

Андрій Курков на своїй сторінці у Facebook розповів, що одним із засновників премії є французький поет Атанас Ванчев де Трасі, який і переклав книгу Ганни Герман. Вірші цього поета, цьогорічного лауреата літературної премії Солензара, видаються за рахунок преміальної фундації Інституту Солензара, каже пан Курков.

 

 


 

«Детектор медіа»

Фото -  http://institutcultureldesolenzara.org

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5913
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
бібліофоб
3432 дн. тому
Якось бідолашній Гандзі не щастить. То Славінська її зловила на брехні, коли на конкурсі БіБіСі за її книжку голосували в інтернеті якісь водії трамваїв із Забайкалля. Тоді їй довелося забратися з конкурсу. Тепер Курков популярно пояснив, що вона знову вирішила купити собі літературну нагороду. Сподіваймося, ця оборудка буде більш вдалою. Хсй краще пише і купує собі нагороди, аби тільки не робила шкоди і не лізла більше в політику
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду