Український режисер зніме документальну серію про розпад соціалістичної системи

8 Квітня 2010
7551
8 Квітня 2010
14:11

Український режисер зніме документальну серію про розпад соціалістичної системи

7551
«Прощавайте, товариші!» - під такою назвою французько-німецький телеканал arte готує серію з документальних фільмів про суспільні змін у колишньому соцтаборі. Його режисер – український кінематографіст Сергій Буковський
Український режисер зніме документальну серію про розпад соціалістичної системи

Зйомки документального історичного серіалу «Прощавайте, товариші!» мають розпочатися в квітні. А проходитимуть вони в Україні Росії, Грузії, Білорусі, Чехії, Польщі, Угорщині, Румунії й навіть у Німеччині

 

Розпад системи очима простих людей

 

«Ми будемо відтворювати справжню ходу історії, але також розкажемо історії через долі людей, їх відчуття, як всі ці зміни стались у Росії, країнах Балтії, Україні та в усіх країнах Східної Європи», - розповів «Німецькій хвилі» Сергій Буковський, знаний український документаліст, який є режисером серіалу. Метою документальних фільмів, за словами Буковського, є «оповісти велику історію очима маленьких людей». Тобто, йтиметься не про роль можновладців, а про відчуття простих людей, яких називали «гвинтиками системи». 

 

Буковський добре знайомий з тематикою

 

Співпродюсер серіалу Вікторія Бондар розповідає, що в стрічках, кожна з яких триватиме близько 50 хвилин, мова йтиме про історію змін у країнах колишнього соцтабору в період з 1975 по 1991 рік. Європейський глядач побачить авторське українське документальне кіно, адже тематика цього періоду в історії пострадянських країн добре знайома українському режисерові.

 

А як зазначає  директор Української кінофундації Андрій Халпахчі: «Сергій Буковський - видатний документаліст з тієї плеяди середнього покоління, яке ще встигло за радянські часи зробити своє кіно».

 

Сергій Буковський народився 1960 року в Башкирській АРСР, вивчав режисуру в Київському державному інституті театрального мистецтва імені Івана Карпенка-Карого. Понад 10  років Буковський працював на Українській студії документальних фільмів. Його документальний 9-серійний телефільм «Війна. Український рахунок» було відзначено Національною премією України імені Тараса Шевченка. Високого визнання досяг і його документальний фільм «Живі» про Голодомор в Україні.

 

Вибір з 20 кандидатів

 

Бондар зауважує: «Наскільки нам відомо, обирали режисера з понад 20ти кінематографістів, серед яких розглядали і кандидатуру Кшиштофа Зануссі. Бажанням замовників було, щоб працював над такою темою режисер, який й сам пережив ці зміни в одній з країн, про які оповідатиметься».

 

Ольга Веснянка, радіо «Німецька хвиля»

 

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Ольга Веснянка, «Німецька хвиля»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7551
Читайте також
11.11.2009 07:58
Юрій Шевчук, для «Детектор медіа»
48 158
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду